Μάχη Πολιτικών Τιτάνων στην Ξάνθη για τους παιδικούς σταθμούς

17 Ιανουαρίου 201820:01

Αν κάποιος αποφασίσει να γράψει τον απολογισμό του έργου αυτής της Δημοτικής Αρχής δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μια κόλα χαρτί. Το ίδιο θα λέγαμε και για την αντιπολίτευση η οποία παίζει τέλεια το ρόλο της στην μετριότητα συνολικά του Δήμου.

2ος κύκλος για τους παιδικούς σταθμούς με πρόταση από την αντιπολίτευση

Ξάνθη, 17/1/2018

ΠΡΟΣ: κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για εισαγωγή προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Κατ’ αρχήν λήψη απόφασης έκφρασης γνώμης για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο στην περιοχή Λευκού Πύργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ: ΦΕΚ 389/28-5-2001/τ. Δ΄

Έχοντας υπόψη το παραπάνω σχετικό ΦΕΚ (απόφαση 484/24-4-2001 του Γ.Γ. Περιφέρειας Αν. Μα-Θ) προτείνουμε να ενταχθεί ως θέμα συζήτησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. η κατασκευή Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο του Δήμου Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του παραπάνω σχετικού, τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου με τον χαρακτηρισμό της εν λόγω περιοχής σε χώρο Διοίκησης (κτίριο παλιού Νοσοκομείου) – Γυμνασίου, Λυκείου (3ο ΓΕΛ Ξάνθης) – Παιδικού Σταθμού.

Με μια  κατ’ αρχή τεχνική προσέγγιση του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι το εμβαδόν του οικοπέδου του Παιδικού Σταθμού ανέρχεται σε 2.500,00 Μ2 , με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή  διαπιστώνεται ότι μπορεί να αναγερθεί παιδικός σταθμός συνολικού εμβαδού 1.500 μ2 περίπου.  

Με δεδομένο το ενδιαφέρον του Δ.Σ. για την ενίσχυση των υποδομών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης αλλά και την σταθερή επιδίωξή μας να συνεισφέρουμε με τις προτάσεις μας στην καλή λειτουργία του Δήμου μας, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί μια πρώτη κατ’ αρχήν συζήτηση για την κατασκευή (ενδεχομένως ελαφριά-προκάτ ) παιδικού σταθμού. Για να είναι αποτελεσματικότερη η συζήτηση, προτείνουμε να συνοδεύεται η εισήγηση της πρότασής μας από σημείωμα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας με τις κατ΄ αρχήν επισημάνσεις τους.  

Η πρότασή μας υποβάλλεται στο πλαίσιο των τελευταίων συζητήσεων του Δ.Σ. Ξάνθης σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης χώρων για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και σχετίζεται με την εκμετάλλευση των χώρων που ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης. Ως πλεονεκτήματα της πρότασης μας θεωρούμε το γεγονός ότι ο χώρος χαρακτηρίζεται  στο ρυμοτομικό σχέδιο ως χώρος Παιδικού Σταθμού, ανήκει στον Δ. Ξάνθης και είναι τέτοιος που επιτρέπει την κατασκευή υποδομών για αυξημένο αριθμό παιδιών, κάτι που καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες του Δήμου μας.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Συγνώμη δεν είχα στείλει τα επισυναπτόμενα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν είναι,
Καμαριδης Ιπποκράτης,
Δημουδη Χρυσούλα,
Νίκος Ανταμπουφης,
Σαμπάν Μπαντακ,
Μπεκίρ Ογλου Σουα,
Μπογιαρ Σελαιντην,
Κολλαρος Γιώργος
Τσεπελης Εμμανουήλ
Πυρναρη Ειρήνη,
Χαριτονιδου Ειρήνη,
Ρεκαρης Μιχαήλ,
Καρά Αχμέτ,
Τσαρεκτζη Τζεναν,
Μυλωνάς Γιώργος,
Φανουράκης Εμμανουήλ.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr