«Μαύρο στη δημόσια ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα»

15 Ιανουαρίου 201421:30

Αντιδράσεις προκαλεί η προκήρυξη για την κάλυψη δημοσιογραφικών θέσεων στη ΝΕΡΙΤ που δημοσιεύτηκε χτες.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση ρίχνει «μαύρο στη δημόσια ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα».

«Η προκήρυξη μόλις 15 θέσεων εργασίας για δημοσιογράφους στη ΝΕΡΙΤ δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πώς αντιλαμβάνονται οι δημιουργοί του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα το ρόλο της Θεσσαλονίκης: ως έδρα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου», σημειώνει η δημοσιογραφική ένωση επικαλούμενη τις μόλις 15 θέσεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα στη δημόσια τηλεόραση και καλεί όλες τις ενώσεις να συμπαραταχθούν. Χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη για επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ υπογραμμίζει ότι «οι διαδοχικές δεσμεύσεις όλων των πολιτικών προσώπων που εδώ και επτά μήνες υπόσχονταν ότι θα σχηματίσουν έναν αναβαθμισμένο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και σε διάφορους τόνους αναπαρήγαγαν τη ρητορική για την αξία της περιφέρειας οριστικά πέφτουν στο κενό, μαζί με την αξιοπιστία τους».

Επισημαίνει, τέλος, ότι «οι συνέπειες από την ακύρωση της Θεσσαλονίκης ως έδρας άρτιου και αυτόνομου ενημερωτικού σχήματος δεν έχουν τοπική μόνο εμβέλεια: χαρακτηρίζουν το σύνολο της κυβερνητικής αντίληψης για την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και καθιστούν εξ ορισμού αδόκιμο το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα της ΝΕΡΙΤ».

Πηγή : www.newsbeast.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr