Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης τιμούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

1 Ιουνίου 202117:26

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης με τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχε στην τριήμερη διαδικτυακή εκδήλωση του ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ που ολοκληρώνεται αύριο 2 Ιουνίου 2021, με υπεύθυνες τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων, κ. Άννα Αγγελόπουλου, κ. Μαρία Ζωγραφάκη και κ. Αικατερίνη Σαμαρά με θέμα «Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021: Μνήμες και εικόνες από το παρελθόν υπό το πρίσμα του παρόντος και με το βλέμμα στο μέλλον».

Η παρουσίαση-ομιλία του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης άνοιξε τις εργασίες της τριήμερης αυτής εκδήλωσης. Υπεύθυνοι της δράσης ήταν η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης κ. Έλενα Τάτσιου και ο Εκπαιδευτικός Φιλόλογος-Ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος. Η δράση αφορούσε τη συμβολή των Ελλήνων κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης και πτυχές των ενεργειών τους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν με την εκπόνηση εργασιών καλύπτοντας μία ποικίλη θεματολογία Συγκεκριμένα το τμήμα Γ1 παρουσίασε «Τα Συντάγματα του Αγώνα και την εκπαιδευτική πολιτική» με ομιλητή τον μαθητή Γεώργιο Κλιάφα. Το Γ2 παρουσίασε το «Χρονολόγιο σημαντικών κομβικών γεγονότων της Επαναστατικής περιόδου 1814-1830» με ομιλητή τον μαθητή Γιάννη Στάνκογλου. Το Γ3 παρουσίασε «Το κίνημα του Φιλελληνισμού (Φιλέλληνες, Φιλόμουσος Εταιρεία Αθηνών, Φιλανθρωπική Εταιρεία Ναυπλίου)» με ομιλητή τον μαθητή Μεμέτ Οσμάν. Τέλος, το Γ4 παρουσίασε «Την εκπαίδευση των γυναικών κατά την Επαναστατική Περίοδο», με ομιλήτρια την μαθήτρια Βασιλεία Πάγγου.

Οι εργασίες των μαθητριών και των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης και στις διευθύνσεις:

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr