Μαθήματα σωστής επικοινωνίας και ασφάλειας στη θάλασσα από τον ΝΟΑ

9 Φεβρουαρίου 202010:59

Με το σεμινάριο “Ναυτικές Επικοινωνίες και Σωστικά Μέσα ενός σκάφους” σηματοδοτήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη η νέα εκπαιδευτική περιόδος στην ιστιοπλοϊα που ξεκινά τον Μάρτιο στη Θράκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις Σχολές Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης & Αβδήρων του ΝΟΑ, οι υπεύθυνοι των οποίων παρουσίασαν στο κοινό τις μεθόδους και τα εργαλεία σωστής επικοινωνίας, ασφάλειας και διαχείριση κινδύνου στη θάλασσα. 

Ειδικότερα, ο Υπεύθυνος του Τμήματος Αβδήρων, κ. Γιάννης Μπαλόγλου, παρουσίασε τους τρόπους επικοινωνίας στη θάλασσα, κάνοντας διακριτή την διαφορά στην χρήση του ενός από τον άλλο, ενώ έκανε και επίδειξη σωστικών μέσων ενός σύγχρονου σκάφους αναψυχής.  Ο Υπεύθυνος του Τμήματος Αλεξανδρούπολης, κ. Άγγελος Σιμσιρίκης, παρουσίασε το Εθνικό Σύστημα Έρευνας Διάσωσης, με αναφορά στη λειτουργία του Olympia Radio, του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας Διάσωσης, του Συστήματος GMDSS, την επεξήγηση των σταδίων έρευνας και διάσωσης ενώ έδωσε και συμβουλές για την χρήση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών Smartphone για ένα ασφαλές ταξίδι με σκάφος αναψυχής.

Το κοινό συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις σε όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν, μεταξύ των οποίων και η χρήση σημαντικών αριθμών έκτακτης ανάγκης, όπως είναι το 108 του Λιμενικού Σώματος και το 112 που είναι ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης, την ευθύνη για την λειτουργία του οποίου στην Ελλάδα έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης
Σχολές Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θάλασσας
Τμήμα Αλεξανδρούπολης: Υπεύθυνος κ. Άγγελος Σιμσιρίκης, τηλ. επικοινωνίας: 6977253263
Τμήμα Αβδήρων: Υπεύθυνος κ. Γιάννης Μπαλόγλου, τηλ. επικοινωνίας: 6948892119
 
 
 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr