Μαραθώνιο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά…χωρίς πολύ ουσία. Τί είπαν για ΔΕΥΑΞ, Αγκόρτζα, Τουρισμό, Πρόστιμα, Μίχογλου

18 Μαΐου 201522:46

Μεγάλη σε διάρκεια, με αρκετές εντάσεις αλλά χωρίς κάποια ιδιαίτερα πολιτικά συμπεράσματα υπήρξε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης τη Δευτέρα. Για την επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών

Μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, που αφορούσαν σε μειώσεις προστίμων που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις για διάφορα θέματα όπως η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αλεξία Γκιρτζίκη απάντησε στις ερωτήσεις που έγιναν από το Νίκο Ανταμπούφη για για διάφορα ζητήματα και παρέθεσε κάποια στοιχεία για το αιτιολογικό κάθε απόφασης σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι προσφεύγοντες, δέχτηκαν τη θέση της Επιτροπής ότι στις αποφάσεις δεν αμφισβητείται η παρανομία τους αλλά πως,  δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, εξετάστηκε η περίπτωση μικρών μειώσεων προκειμένου να μην διαταραχθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
dimotiko alexia girtziki

Στο ζήτημα παρενέβη και το μέλος της επιτροπής Γιώργος Κολλάρος που ανέφερε ότι μετά από πολύ καιρό η “ηλεκτρική” επιτροπή λειτούργησε ως όφειλε  και ζήτησε να συνεχιστεί μια σταθερή στάση του Δήμου στα πλαίσια της λογικής ενώ και ο Δ. Μπένης ανέφερε ότι η δουλειά που έγινε στην Επιτροπή ήταν σωστή και εις βάθος.

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

Στην ίδια συνεδρίασε συστήθηκε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης για την επόμενη τετραετία στην οποία θα συμμετάσχουν οι Α. Αγκόρτζας (Πρόεδρος), Α. Γκιρτζίκη, Μ. Λομβαρδέας, Ρ. Μποζ ως δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι Ι. Τσεγγελίδης και Σ. Τσιακίρογλου από την αντιπολίτευση καθώς και οι Ηλίας Μιχαηλίδης (Εκπρόσωπος  τουρ. πρακτόρων), Αράπης Α. (εκπρόσωπος Ξενοδόχων), Σ. Κάλφας (Εκπρόσωπος ΕΒΕ)

Ερωτήσεις για Μίχογλου !

Στη διαδικασία των ερωτήσεων υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον καθώς τέθηκε το θέμα των μηχανικών που ζητά ο Δήμος Τοπείρου που κινδυνεύει με απώλεια του ΕΣΠΑ, ως γνωστό, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να απαντά ότι ο Δήμος αυτή τη στιγμή και για τον επόμενο χρόνο δεν έχει τη δυνατότητα να συνδράμει κάποιον άλλον καθώς ήδη υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας, απαντώντας στους Χ. Πούλιο και Ν. Ανταμπούφη. 

dimotiko plai tsepelis

Γ. Κολλάρος σε Ι. Καμαρίδη : “Κόσμημα το Δημοτικό Ραδιόφωνο”

Ένταση προκλήθηκε από τον Ι. Καμαρίδη στη συζήτηση για τα οικονομικά του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο οποίος έκανε λόγο για “μυστικά κονδύλια” αναφερόμενος σε κάποιες  δαπάνες της επιχείρησης, ζητώντας στοιχεία. Στη συνεδρίαση ήταν η Λογίστρια της Επιχείρησης κα Φυδανάκη, η οποία του παρέθεσε αναλύσεις των στοιχείων ενώ στο αίτημα του Ι. Καμαρίδη να δωθούν ονόματα (που προφανώς δεν γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση) ο Πρόεδρος Μ. Λομβαρδέας ανέφερε ότι τα στοιχεία είναι στη διάθεσή του και ότι τον έχει καλέσει ήδη στο παρελθόν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για να του τα παράσχει.

Στο ζήτημα παρενέβη και ο Γιώργος Κολλάρος, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, που ανέφερε ότι είναι προσβολή για την πόλη η συζήτηση που επιχειρείται να ανοίξει καθώς το Δημοτικό Ραδιόφωνο αποτελεί ένα κόσμημα που δεν έχουν άλλες πόλεις.

Ονόματα και για το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας…

Αμέσως μετά, όμως, στη συζήτηση του επόμενου θέματος, ζητήθηκαν ονόματα από την πλευρά της παράταξης Μπένη και αφορούσαν στις συμβάσεις του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας με γιατρούς, λογιστές και άλλες ειδικότητες, με απευθείας ανάθεση, και με ιδιαίτερη ένταση επίσης, ενδεχομένως γνωρίζοντας κάτι περαιτέρω. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης αναφέρθηκε  στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και την αντιπολίτευση να επιμένει στο ηθικό σκέλος της διαδικασίας.

Η ΔΕΥΑΞ και πάλι στο προσκήνιο

Το θέμα της ΔΕΥΑΞ και της περιβόητης απόφασης για τις αυξήσεις των εργαζομένων  ήρθε μετά από ερώτηση του Δ. Μπένη για την κατάσταση που επικρατεί και τη συνέχιση ή μη της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης και της υποστήριξης από πλευράς της εταιρίας των θέσεων έναντι των εργαζομένων  . Ο Δήμαρχος απάντησε ότι αυτή συνεχίζεται κανονικά ενώ σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή της σχετικής ανάρτησης στη Διαύγεια που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ο Δήμαρχος την απέδωσε σε υπερβάλλοντα ζήλο των εργαζομένων  να διορθώσουν κάτι που θεωρούσαν λανθασμένο.

dimotiko poulios

Στο θέμα παρενέβη ο Θ. Ξυνίδης ως μέλος του Δ.Σ., και μετά από αναφορές στη στάση του Νομικού Συμβούλου, αναφέροντας ότι το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν υπάρχει κάποια ευθύνη στα μέλη του Δ.Σ. εφόσον λάβουν την επίμαχη απόφαση και ότι η εισήγησή του επί της ουσίας της υπόθεσης ήταν ήδη αρνητική από τις αρχές του προηγούμενη χρόνου όταν “άνοιξε” η υπόθεση των διεκδικήσεων. Εκτίμησε, πάντως, ότι η όποια θέση του δικηγόρου που υπερασπίζεται την εταιρία έναντι των εργαζομένων είναι έτσι κι αλλιώς αποδυναμωμένη στη δίκη, αν δεν έχει ήδη κρίνει την έκβασή της.

Θόρυβος για Αγκόρτζα

Θόρυβος προκλήθηκε και για τον Αντιδήμαρχο Α. Αγκόρτζα και σχετική ερώτηση, παρόμοιου περιεχομένου, των παρατάξεων Μπένη και Πούλιου. Οι δύο παρατάξεις επιτέθηκαν στον Αντιδήμαρχο για τα θέματα που αφορούν σε νομικά ζητήματα των επιχειρήσεών του και ζήτησαν από το Δήμαρχο να ελέγξει το συνεργάτη του. Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος κάλυψε τον Αντιδήμαρχο με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο αν το ξενοδοχείο του Α. Αγκόρτζα βρίσκεται στα όρια του Δήμου Ξάνθης ή του Δήμου Μύκης.

Απαντώντας ο Α. Αγκόρτζας σύστησε να υπάρξει έλεγχος των στοιχείων που επικαλούνται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενώ για την αξιοπιστία των πηγών σχολίασε ότι ο ίδιος επιλέγει ποιοι είναι συνομιλητές του και ποιοι όχι.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr