Μανώλης Τσέπελης: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την παρουσία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη

21 Ιανουαρίου 202016:59

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Μανώλης Τσέπελης για την παρουσία του Μανώλη Δασκαλάκη στην Ξάνθη. 

“Γοητευμένος δήλωσε ο Καθηγητής του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του,  την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στην Ξάνθη και τα οφέλη της παρουσίας του στην περιοχή,  πολλά και πολυεπίπεδα.

Τα Διεθνή Βραβεία Βραβεία Giuseppe Sciacca με τη Γ.Γ. κα. Βασιλική Μπαφατάκη που προσκάλεσε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο Δήμος Ξάνθης και  το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,   κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στη σύντομη παρουσία του Καθηγητή στον τόπο μας,  να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερη και συμπυκνωμένη αίσθηση των ανθρώπων που ζουν εκπαιδεύονται και λειτουργούν μέσα σε ένα περιβάλλον που διακρίνεται για τον πολιτισμό και την Ιστορία του.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης  σε ένα  εικοσιτετράωρο ήρθε σε επαφή με την Πανεπιστημιακή κοινότητα και τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ξεναγήθηκε στην περιοχή, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, συνομίλησε με Αριστούχους μαθητές του Λυκείου, παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής, δίνοντάς τα τη δυνατότητα να τον γνωρίσουν από κοντά, με δίωρη διάλεξη στους φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί τον τρόπο σκέψης και έκφρασης  της  επιστημονικής κοινότητας και τέλος με την ανοιχτή ομιλία του με θέμα: «Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας» γέμισε ασφυκτικά τα δύο Αμφιθέατρα και το φουαγιέ του χώρου που τον φιλοξενούνε, σε μια ιδιαίτερα διαδραστική διαδικασία.

Ως Δήμος Ξάνθης ελπίζουμε ότι,  προσθέσαμε  ένα μικρό λιθαράκι στον τόπο, δίνοντας ευκαιρίες προβληματισμού και έμπνευσης στους νέους μας,  αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ξάνθης και αποκτήσαμε έναν καλό πρεσβευτή της Ξάνθης στην υδρόγειο, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης  που ως στρατηγικό στόχο υπηρετούμε, για το δημόσιο συμφέρον.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη που μας έκανε την τιμή να βρεθεί στην Ξάνθη και ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους νέους μας και όλους τους Ξανθιώτες που ανταποκρίθηκαν με σοβαρότητα, σεβασμό,  ευγένεια, επάρκεια, προοπτική και αγάπη.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης με επιστολή του, σημείωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή και τη φιλοξενία της Αλεξάνδρας και εμού στα μέρη σας. Περάσαμε πολύ όμορφα και δεχτήκαμε την αγάπη και τη θετική ενέργεια υμών και του κόσμου. Η οργάνωση της εκδήλωσης και όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης μας ήταν εξαιρετικά, και χαρήκαμε και οι δυο που σας γνωρίσαμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο όλων σας με ομόνοια και προσφορά στο κοινό καλό.

Εις το επανιδείν!

Κωνσταντίνος».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr