Μ. Τσιακίρογλου: Αναμένουμε την πλήρη στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης από τον Δήμο Ξάνθης

26 Μαΐου 202013:48

Σε αναμονή των αποφάσων της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Ξάνθης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Έπειτα από κατάθεση προτάσεων ενίσχυσης των καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της πόλης, αλλά και ευρύτερα αυτού, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δόμησης & Αδειοδοτήσεων, Γιάννη Ζερενίδη, οι επαγγελματίες της εστίασης δια μέσου της ΟΕΒΕ Ξάνθης αναμένουν την εξέταση και εφαρμογή τους, βάσει των νέων διατάξεων περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, Μαίρη Τσιακίρογλου, δήλωσε: “Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η κοινωνία μας με στόχο την επίτευξη της προφύλαξης και της ομαλής αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό SARS-CoV-2, καθώς και της σταδιακής επαναφοράς της ομαλότητας στην καθημερινότητα, διαφαίνεται ο σοβαρός αντίκτυπος στις ήδη πληγείσες επιχειρήσεις, ειδικά αυτών που ανήκουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ). Οι προτάσεις της Ο.Ε.Β.Ε. διαμορφώθηκαν με γνώμονα την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των ΚΥΕ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης και ευρύτερα το επόμενο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.”

Την επεξεργασία των προτάσεων της ΟΕΒΕ Ξάνθης για την αποτελεσματική χρήση του χώρου που δικαιούνται οι επιχειρήσεις εστίασης για την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων ως προς την κυκλοφορία, συνέδραμε η Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος κ. Άννα-Μαρία Ιωαννίδου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr