Μ. Πουσπουρίκας: Προβάδισμα Πούλιου στο Δήμο – Οι ενδοοικογενειακές έριδες πλήτουν την απερχόμενη πλειοψηφία

7 Φεβρουαρίου 201413:30

Την άποψη ότι ο συνδυασμός της μείζονος πλειοψηφίας ξεκινά από αισθητά καλύτερη αφετηρία εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Απόψεις» του Καναλιού 6, το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και της ΤΟ ΝΔ Ξάνθης Μιχάλης Πουσπουρίκας.

Μιλώντας με το Γιώργο Συληγαρδάκη, ερωτηθείς για τα θέματα του Δήμου ανέφερε ότι «αν αύριο είχαμε εκλογές, προφανώς θα κέρδιζε ο Χ. Πούλιος καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά και διεκδικεί με περισσότερη σιγουριά το Δήμο»

Ευθύνες σε Δήμαρχο αλλά και στους επιγόνους για τη διάσπαση

Πρόσθεσε όμως ότι ακόμη και τώρα, υπάρχει περιθώριο για σύγκλιση ανάμεσα τα στελέχη που απαρτίζουν τους συνδυασμούς που προέρχονται από την πλειοψηφία. Ερωτηθείς για τους λόγους που οδηγήθηκε στη διάσπαση η παράταξη της δημοτικής αρχής και το ρόλο του Δημάρχου, εκτίμησε ότι  ίσως ο Μ. Στυλιανίδης να μην έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να κρατηθεί ενωμένη αλλά και ότι σίγουρα οι επίγονοι δεν προστάτεψαν την ενότητα της παράταξής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των συζητήσεων για την παράταξη της πλειοψηφίας, το όνομά του Μιχάλη Πουσπουρίκα είχε προταθεί ως λύση κοινής αποδοχής για την αποφυγή του αδιεξόδου, από κάποιες πλευρές, αλλά ο Δήμος δεν φαίνεται να τον απασχολεί στην παρούσα φάση και με αυτούς τους όρους, όπως αφήνει να εννοηθεί.

Συνδυασμοί χωρίς προγραμματική βάση, μόνο από φιλοδοξίες

Σχολιάζοντας την κατάσταση στους συνδυασμούς που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη είπε πως ακόμη δεν έχουν πείσει και ότι συχνά, οι ενδοοικογενειακές έριδες προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα και πόλωση, από ότι οι διαφορές ξεχωριστών πολιτικών χώρων.

Άλλωστε, όπως είπε, είναι δυσάρεστο να υπάρχουν τόσοι πολλοί συνδυασμοί οι οποίοι προφανώς δεν διαθέτουν ιδεολογική και προγραμματική ταυτότητα αλλά κυρίως προσωπικές φιλοδοξίες, εκτιμώντας ότι όταν όλοι αυτοί θα βγουν στο κοινό, θα δημιουργηθεί σύγχυση στους ψηφοφόρους.

Θερμά λόγια για Ανταμπούφη – Θολό τοπίο για τους μικρούς

Τέλος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο Νίκο Ανταμπούφη και το συνδυασμό του, λέγοντας ότι τον συμπαθεί και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει κεντρικά. Για το Γιώργο Κολλάρο εκτίμησε ότι θα κινηθεί στα συνήθη επίπεδα του ΚΚΕ, ενώ για τους μικρότερους συνδυασμούς είπε πως δεν έχει άποψη και ότι αυτή θα σχηματοποιηθεί αν καταφέρουν να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο και κατέλθουν στις εκλογές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr