Μ.Μουσταφά / Βουλευτής: Έχουμε διαβεβαίωση ότι δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στη Θράκη

19 Φεβρουαρίου 201622:45

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά ερωτήθηκε αν μπορεί να  δεσμευτεί ότι δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στην Θράκη απαντώντας :

“Δεν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης κάτι τέτοιο και αυτό μας το διαβεβαίωσε και ο κ Μουζάλας ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής . Μπορεί να ήταν στα σχεδία της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ ,αλλά εμείς έχουμε την διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει εγκατάσταση προσφύγων σε ενοικιαζόμενα σπίτια στην Θράκη από την στιγμή που δεν υπάρχουν ροές μεταναστών στον Έβρο για πιο λόγω να κάνουν τον γύρω της Ελλάδας για να έρθουν εδώ κι να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλές πλευρές.

Για τους αγρότες στην περιοχή

“Mε τους αγρότες έχω να τα πω από τότε που ήταν στην Κομοτηνή ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου” παραδέχτηκε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά .

Παράλληλα σημειώνει “Είχαμε προγραμματίσει να μιλήσουμε μαζί τους αλλά όλη η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί τότε μας έκανε επιφυλακτικούς. Ωστόσο δεν μπορούμε να τους υποδείξουμε πως θα κάνουν τον αγώνα τους. Βέβαια ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει αποτέλεσμα πρέπει να συζητήσουμε με τους αγρότες γιατί έχουμε κληρονομήσει πολλά προβλήματα από το παρελθόν, γι αυτό πρέπει να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών. Γιατί η αγροτική παραγωγή είναι εκ των ων ουκ άνευ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.”

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες για τις όποιες έγινε τόσος λόγος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει  ότι “έπρεπε να μπει μια τάξη στο χώρο των καναλιών ” Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και το επιχείρημα  ότι θα μείνουν 10.000 εργαζόμενοι στα κανάλια άνεργοι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε “μη ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα σε μια χώρα που έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους .Με τις δυνατότητες που έχει σήμερα η τεχνολογία θα υπάρξουν και συνδρομητικά, και διαδικτυακά κανάλια Η αντιπολίτευση δεν ετοίμασε πρόταση για τα κανάλια γι αυτό κάνει λόγω για άνεργους.”

Τέλος, στην ερώτηση αν πιστεύει ότι όλες αυτές οι κινητοποιήσεις μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση είπε “δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, όμως απ όλη αυτή την διαδικασία θα βγούμε ποιο έμπειροι κι από την αυτήν την λαίλαπα θα βγούμε με την κοινωνία όρθια και πιο προσγειωμένη.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr