Μπάμπης Δημαρχόπουλος : Τα έργα μας ανήκουν σε όλους τους Ξανθιώτες

9 Ιουνίου 202108:04

Σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα το 3ο, 9ο, 18ο, τα δυο κτίρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου και το κτίριο του 2ου – 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, όπου υλοποιούνται έργα αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα επισκέφθηκε χθες, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την λήξη της σχολικής χρονιάς, ο τέως Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος. 

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 593.476,40 ευρώ που υλοποιείται σε επτά (7) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας, το οποίο επειδή δεν μπορούσε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», καθώς θεωρήθηκε ως ενεργειακή αναβάθμιση, επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους, κρίνοντας ότι ήταν απαραίτητο για την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου.

Με δήλωσή του, ο τέως Δήμαρχος αναφέρεται σε μια σειρά χρηματοδοτικά συμπληρωματικών πρωτοβουλιών: “Επιπλέον, επιδιώξαμε και καταφέραμε τότε, να εντάξουμε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» την αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων άλλων σχολικών μονάδων, καθώς και παρεμβάσεις αναβάθμισης των αύλειων χώρων με την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού, ένα έργο με αντίστοιχο προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ. Η υλοποίηση όλων των  ανωτέρω έργων που σχεδιάσαμε, διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και προχωρήσαμε στη δημοπράτησή τους, είναι βασική μας προτεραιότητα και υποχρέωση των σημερινών διοικούντων… Παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων μας στον Δήμο Ξάνθης.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr