Μ. Χόφμαν: Στο επίκεντρο του γεωπολιτικού χάρτη η Ελλάδα μέσω του TAP

13 Μαρτίου 201511:15

Τη σημασία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου για τη χώρα μας εξήρε από το βήμα σημερινού ενεργειακού φόρουμ ο Διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του TAP, Μάικλ Χόφμαν.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο αγωγός δημιουργεί θέσεις εργασίας και έσοδα στην Ελλάδα, βελτιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θέτει τη χώρα στο επίκεντρο του γεωπολιτικού χάρτη της περιοχής, αν όχι της Ευρώπης.

Πέραν αυτού, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του αγωγού, δήλωσε ότι ο TAP μπαίνει στη φάσης. Στόχος είναι στις αρχές του 2016 να ξεκινήσει το κατασκευαστικό έργο και στα τέλη του 2019 να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, ώστε το 2020 να τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

Ο ίδιος είπε ότι 350 ελληνικές εταιρείες έχουν προσέλθει σε συζητήσεις, προκειμένου να αναλάβουν υπεργολαβίες, ενώ έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα αποζημιώσεων που αφορά συνολικά 55.000 ιδιοκτήτες και χρήστες γης και έχουν γίνει οι πρώτες συμφωνίες με ιδιοκτήτες για τη διέλευση του αγωγού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr