Hellenic Electronic Center

Νέοι «σωτήρες» της Θράκης; Περίεργα μέχρι στιγμής τα στοιχεία για την οργάνωση ΗEC !

24 Οκτωβρίου 201219:29

Hellenic Electronic CenterΣοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το ποιόν της οργάνωσης Hellenic Electronic Center από τις ΗΠΑ προκύπτουν μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ που ερεύνησε τη συγκεκριμένη ΜΚΟ για μια σειρά από ζητήματα που εντοπίζονται σε forum της οργάνωσης και δεν πείθουν για τη σοβαρότητα ή τους σκοπούς της.

Όπως είναι γνωστό η οργάνωση έχει ζητήσει την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης για τη διοργάνωση ενός «Πανθρακικού Ανταμώματος», κάτι που μετά από τις επισημάνσεις των Ανταμπούφη, Κολλάρου και άλλων συμβούλων, αναβλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να διερευνηθεί η οργάνωση και να δοθούν επαρκή στοιχεία στο Συμβούλιο.

Το δημοσίευμα της Τόλμης αναφέρει:

Ένα «περίεργο» αίτημα από μια «περίεργη» οργάνωση

Το θέμα της συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης σε υπό διοργάνωση «Πανθρακικού Ανταμώματος» από κάποια οργάνωση ονόματι HEC, που συζητήθηκε κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η ίδια, έφερε στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με το Νίκο Ανταμπούφη, η ΜΚΟ που εμφανίζεται χαρακτηρίζεται από κάποια περίεργα στοιχεία, όπως η έδρα της που είναι στο Ντελάγουερ των ΗΠΑ, η δομή της δεν είναι πολύ προσφιλής στην Ελλάδα, ενώ δεν μπόρεσε να βρει τη σύνδεση της οργάνωσης με κάποιους καθηγητές του ΔΠΘ που αναφέρονται στο αίτημα. Τέλος, κατέθεσε τον προβληματισμό του ζητώντας καλύτερη πληροφόρηση για το θέμα. Ο Γιώργος Κολλάρος προχώρησε πιο πέρα και είπε κατηγορηματικά «όχι» προσθέτωντας ότι καθημερινά γίνεται δέκτης μηνυμάτων για το ποιόν της οργάνωσης κάνοντας λόγο για ακραίους εθνικιστές και άσχετους ιστορικά, με επικίνδυνες θέσεις.

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτή η οργάνωση τουλάχιστον όπως συμπερασματικά προκύπτει από το forum που διατηρεί και τις αναρτήσεις που γίνονται σε αυτό.

«Για να κατανοήσουμε πλέον με το πιο απόλυτο και αυταπόδεικτο τρόπο την εθνοπροδοτική πολιτική σε βάρος της Θράκης μας ΑΠΑΝΤΩΝ των Ελληνοφώνων τόσο συμπολιτευομένων όσο και αντιπολιτευομένων κυβερνώντων μας σε αγαστή συμμορίτικη συνεργασία με τη σφηκοφωλιά των Τουρκοπρακτόρων του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη (και όχι μόνο), με τελικό στόχο το διαμελισμό της Ελλάδας, αξίζει να διαβαστεί το κατωτέρω άρθρο της εφημερίδας της Θράκης ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ. Δυστυχώς πλέον το παρακράτος της Άγκυρας που έχει στηθεί στη Θράκη (και όχι μόνο), τρεφόμενο απο τους ψοφοδεείς πολιτικάντηδες μας που ..χαρίζουν καραβάκια στο Νταβούτογλου και επαιτούν απο αυτόν να είναι …ελεύθερο(!) το Αιγαίο μας, έχει προ πολλού περάσει στη φάση της δημιουργίας ντεφάκτο καταστάσεων».

Με μια πρώτη ανάγνωση λοιπόν της παραπάνω ανάρτησης εύλογα έρχεται στο στόμα το ερώτημα που απευθύνεται σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα οποία χωρίς κανένα προβληματισμό φαίνεται να προσανατολίζονται σε μια κατ’ αρχήν αποδοχή του αιτήματος της οργάνωσης. Θεωρούν τους εαυτούς τους εθνοπροδότες σε βάρος της Θράκης; Θεωρούν τους εαυτούς τους ψοφοδεείς πολιτικάντηδες; Είναι μια ενδιαφέρουσα απάντηση που σίγουρα περιμένουμε. Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο forum ο χαρακτηρισμός όπως τονίζεται με κεφαλαία, αφορά ΑΠΑΝΤΕΣ.

Και αν ίσως κάποιος αντιτείνει ότι αυτό δεν αντιπροσωπεύει το τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη οργάνωση παραθέτουμε την κάτωθι επίσημη ανάρτησή της με θέμα

«Ζητούνται λεπτά γιά καλά σκοπό από τούς καθηγητές τού HEC», η οποία αντιγράφηκε αυτολεξεί.

« Η καλωσύνη σας να ανταποκρηθήτε στο αρχικό κάλεσμα του HEC να βοηθήσουμε όλοι με ένα μικρό ποσό την γλώσσα μας εκεί πού κινδυνεύει πιό πολύ, στην Θράκη. Θα επρώτεινα πρώτα να δούμε πόσοι καθηγητές της λίστας έχουν την διάθεσιν να προσφέρουν ένα χρηματικό ποσό. ‘Οταν συμπληρώσουμε τον αριθμό 100 χορηγών στέλνουμε ο καθένας τα χρήματα μέσω Pay Pal  η με επιταγή στον κύριο Ρήγο η κατ’ ευθείαν σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό του κυρίου Ρήγου. Ο κύριος Ρήγος τότε στέλνει τα χρήματα μέσω τραπέζης όπου νομίιζει ο,τι πρέπει. Όταν τα χρήματα παραλειφθούν κάποιος μας στέλνει ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) με κάποια στοιχεία παραλαβής/αποδείξεως των χρημάτων. Δεν θέλω να αφεθεί στο κάθε άτομο να στείλει τα χρήματα κατ’ ευθείαν από μόνο του, στην Χαρά Νικοπούλου παραδείγματος χάρην διότι δεν έχω εμπιστοσύνη ο,τι θα τα στείλουν. Ο κόσμος έχει δουλειές καί άλλες σκοτούρες. Έτσι κάποιος πρέπει να το συντονίσει καί ο κύριος Ρήγος είναι ο καλλίτερος διά την δουλειά Αν συμπληρώσουμε 100 ανθρώπους θα ήτο τιμή γιά το HEC καί γιά όλους εμάς σαν Έλληνες. Μπορούμε αν θέλουμε. Δεν σώζουμε φυσικά την Ελλάδα αλλά βοηθάμε να σωθεί η Θράκη και αυτό μπορούμε να το κάνουμε με το να αφήσουμε τα λόγια»

Και μάλιστα οι διαπρεπέστατοι σωτήρες της οργάνωσης προκειμένου να πείσουν για την οικονομική στήριξη παραθέτουν και το κάτωθι ποιηματάκι, για την απλοϊκότητα του οποίου δεν θα μιλήσω αν και γράφτηκε από ανθρώπους του πνεύματος, απλώς θα σημειώσω πως δίπλα στο 100 και 200 προσθέστε τις λέξεις δολάρια.

«Λόγια, λόγια γιά τα λόγια

δεν θα πάμε πουθενά

θα την χάσουμε την Θράκη

και θα κλαίμε αληθινά.

Εκατό μα και διακόσα

κι άλλα τόσα, κι άλλα τόσα

θα τη σώσουμε την γλώσσα

την Ελληνική λαλιά».

Όσο λοιπόν καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος δεν μπορεί παρά να σταθεί με προβληματισμό σε τέτοιου είδους πρακτικές και διαδικασίες που ακολουθούνται ενώ ως Θρακιώτης δεν μπορεί να μην αισθανθεί προσβεβλημένος με την λογική της οργάνωσης πως εμείς, εδώ, που ζούμε και αναπνέουμε σε αυτόν τον τόπο πάππου προς πάππο έχουμε απεμπολήσει τη γλώσσα μας και κατ’ επέκταση τις ρίζες μας. Εάν κάποιοι μπορούν να μιλούν και να διεκδικούν κάτι τέτοιο είναι οι κάτοικοι της Θράκης οι οποίοι δεν το παίζουν ήρωες εκ του μακρόθεν αλλά επιμένουν να μένουν στα πατρογονικά εδάφη με όσες δυσκολίες συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Αυτά είναι κάποια μόνο ενδεικτικά στοιχεία για το τι πρεσβεύει η

Για το ποια είναι λοιπόν η οργάνωση μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Πριν λοιπόν ο δήμος Ξάνθης πει το «ναι» καλό θα είναι να διερευνήσει λίγο περισσότερο για το ποιόν της και το ιδεολογικό της υπόβαθρο. Και αν θεωρήσει πως πράγματι αξίζει τον κόπο τότε να προχωρήσει. Εάν όμως υπάρχει έστω και η παραμικρή αμφιβολία τότε καλό θα είναι να δώσει μια κατηγορηματικά αρνητική απάντηση. Άλλωστε στον τόπο και στους καιρούς που ζούμε δεν ταιριάζουν προχειρότητες, αδιαφορία και πειραματισμοί. Αντίθετα απαιτείται περίσκεψη και προβληματισμός.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr