Μανιτάρι «δολοφόνος» σκότωσε 400 ανθρώπους στην Κίνα

17 Ιουλίου 201007:29

Ένα μικροσκοπικό μανιτάρι, σχεδόν άγνωστο στους επιστήμονες, «κατηγορείται» για τον αιφνίδιο θάνατο 400 ανθρώπων στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Για 30 χρόνια, κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, πολλοί από τους χωρικούς της επαρχίας Γιουνάν έχουν πεθάνει από ξαφνική καρδιακή προσβολή.

Οι επιστήμονες του Κινέζικου Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μετά από 5ετη έρευνα υποστηρίζουν ότι έχουν βρει τον «ένοχο».

Το μανιτάρι, γνωστό ως «Little White», ανήκει στο γένος Trogia και περιέχει τρία τοξικά αμινοξέα.

news-killer-mushroom-chinaΟι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι θάνατοι των χωρικών, γνωστοί και ως Σύνδρομο Γιουνάν Αιφνίδιου Θανάτου, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και σε υψόμετρο από 1,800-2,400 μέτρων.

«Έχουμε ακούσει απίστευτες ιστορίες για το πώς άνθρωποι έπεφταν νεκροί στη μέση μιας συζήτησης», δήλωσε ο καρδιολόγος Zhang  Shu, ο οποίος πήρε μέρος στην έρευνα του CDC.

«Περίπου τα δύο τρίτα των θυμάτων, λίγο πριν πεθάνουν είχαν συμπτώματα όπως ταχυπαλμίες, ναυτίες, ζαλάδες και κόπωση», επισήμανε ο ίδιος.

Το 2008, οι επιστήμονες παρατήρησαν. ότι το συγκεκριμένο μανιτάρι βρέθηκε στα σπίτια πολλών θυμάτων.

Η επαρχία Γιουνάν φημίζεται για τα άγρια μανιτάρια της, πολλά από τα οποία εξάγονται σε υψηλές τιμές.

Εντούτοις, οι επιστήμονες εξακολουθούν να διεξάγουν έρευνες για να ανακαλύψουν γιατί μανιτάρι Little White, είναι τόσο θανατηφόρο, αφού όπως διαπιστώθηκε οι τοξίνες που περιέχει δεν είναι αρκετές για να προκαλέσουν θάνατο.

 

Πηγή: econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr