Γ. Φλωρίδης στην Ξάνθη: Η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο», προέχει η διάσωσή της.

7 Μαρτίου 201014:19

pasok_floridis_2Ανοιχτή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργό,  Γιώργο Φλωρίδη διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στην Ξάνθη, στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ στο πλαίσιο εξόρμησης του κυβερνώντος κόμματος για την ενημέρωση του κοινού και της βάσης του κινήματος για τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Φλωρίδης σε Συνέντευξη Τύπου  που παραχώρησε, παρουσία και του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη,  επεσήμανε ότι η συζήτηση με το κοινό της Ξάνθης κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο και δόθηκε η ευκαιρία να δοθούν κρίσιμες απαντήσεις. «Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι μέτρα που έχει πάρει είναι σκληρά, σε μια περίοδο ήδη βεβαρημένη για τους πολίτες. Υπάρχει σίγουρα ανασφάλεια, φόβος και θυμός και σε κάποιους απογοήτευση και περισυλλογή.»

“Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσωσης της χώρας, εγχείρημα που ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Τα στελέχη καλούνται, κατανοώντας, το πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, να συμμετάσχουν.  Η επιτυχία θα είναι μετά από 3 χρόνια η Ελλάδα να είναι μια άλλη χώρα. Θα έχει απαλλαγεί από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα βαδίζει με αισιοδοξία στο δρόμο του μέλλοντος,  συμμετέχοντας με αξιοπιστία στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.”

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη, ο κόσμος θέλει να συμμετάσχει στην επιτυχία του εγχειρήματος για τη διάσωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση ενώ υπάρχει ιστορικό βάρος που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ να σώσει τη χώρα, στοιχείο του πατριωτικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ πρόσθέτοντας ότι “αυτή η προσπάθεια δεν επιδέχεται ιδεολογικών φορτίσεων καθώς προέχει ο στόχος της διάσωσης της χώρας και για την επίτευξή του είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε όλοι.”

Δεν αποκόπτεται το ΠΑΣΟΚ από την ιδεολογική του βάση

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα τα νέα μέτρα να αποκόβουν το ΠΑΣΟΚ από την ιδεολογική του βάση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αντέτεινε ότι «όταν η χώρα είναι σε πόλεμο δεν υπάρχει ιδεολογικό φορτίο. Τα ζητήματα ανάπτυξης, εξυγίανσης του κράτους, της σύγκρουσης με τις συντεχνίες, της ανατροπής των  στρεβλώσεων που υπάρχουν στη χώρα, τα ζητήματα αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος επιδέχονται ιδεολογικής φόρτισης. Τώρα όμως είμαστε υπό τα όπλα. Ενεργοποιείται και ο πατριωτισμός του ΠΑΣΟΚ τα οποίο ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωτίστως ως πατριωτικό κίνημα» σημειώνοντας ότι τώρα “το κόμμα ενεργοποιεί όλες τις δυνάμεις του γιατί είμαστε σε κίνδυνο και για να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα πρέπει να υπάρξουμε σαν χώρα”.

Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζεται στα «εύκολα» μέτρα. Εκτός από αυτά που λήφθηκαν πρόσφατα σημείωσε ότι υπάρχει π.χ. το ζήτημα της φορολογικής πολιτικής, όπου θα βάρη θα κατανεμηθούν σε αυτούς που έχουν το χρήμα, σε όσους δεν υπάρχουν στο φορολογικό σύστημα δηλαδή στις υπεραξίες, σε όσους φοροδιαφεύγουν και, τέλος, σε όσους έχουν απόλυτη εργασιακή ασφάλεια.

“Το εργαλείο που λέγεται ΕΣΠΑ πρέπει να λειτουργήσει. Όλο το σύστημα αυτό όμως πάσχει από μια τεράστια γραφειοκρατία, το οποίο πρέπει άμεσα να γίνει πιο ευέλικτο και πιο γρήγορο. Δεν νομίζω ότι η διοικητική μεταρρύθμιση δημιουργεί πρόβλημα στην απορροφητικότητα. Οι πόροι που πρέπει να αντληθούν είναι αυτοί που κινούνται στα δημόσια έργα και στον ιδιωτικό τομέα.” Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει πρόβλημα με την απορρόφηση. Τέλος επεσήμανε ότι υπάρχει μια προσπάθεια εξορθολογισμού των αμυντικών δαπανών, προκειμένου να εξοικονομηθούν κρίσιμα κεφάλαια, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η αμυντική ικανότητα, πετώντας έξω την κλεψιά.

“Ειρηνική” Εισβολή

Στην έναρξη της εκδήλωσης ομάδα νεαρών βρέθηκε στην αίθουσα της ομιλίας και επιχείρησε ανεπιτυχώς πάρει το λόγο για να παρέμβει. Ακολούθως οι νεαροί αποχώρησαν ησύχως και πέταξαν φυλλάδια έξω από το ξενοδοχείο της εκδήλωσης που καλούν σε γενικές απεργίες διαρκείας.

pasok_floridis_1

Το σχετικό απόσπασμα είναι αναρτημένο στο XanthiPress TV εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr