Λέμβος με μετανάστες «έδεσε» έξω από το Ευρωκοινοβούλιο

12 Ιουνίου 201508:00

Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 μετανάστες από την Αφρική, έδεσε την Τετάρτη συμβολικά μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 μετανάστες από την Αφρική, έδεσε την Τετάρτη συμβολικά μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ήταν μια πρωτοβουλία οργανώσεων που καταγγέλλουν την «φονική» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.

upl5579386066f52

Δεκάδες ακτιβιστές συνόδευσαν τη λέμβο στο σύντομο διάπλου της, κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά της Frontex.

«Πρόκειται για μετανάστες που έχουν έρθει από διάφορες χώρες της Αφρικής, από το Μαρόκο και την Τυνησία, και έφθασαν χθες στο Στρασβούργο» επισήμανε ο Οζάν Τσενελί, ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές, στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Εντουάρ Μαρτέν, έσπευσαν να τους καλωσορίσουν και να τους εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

«Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της» τόνισε η Σουάντ, μία μητέρα που ήρθε από την Τυνησία, που επιβιβάστηκε στο πλοίο. Με δάκρυα στα μάτια, η ίδια εξήγησε ότι ο γιος της χάθηκε ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού.

«Προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την εκατόμβη, πρέπει να ανατρέψουμε τη λογική της Ευρώπης-φρουρίου και να επιτρέψουμε την κινητικότητα των πολιτών σε διεθνές επίπεδο» ζητούσαν οι διοργανωτές, μεταξύ αυτών της Attac, στα φυλλάδια που μοίρασαν.

Νωρίτερα εντός του Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, περιστοιχισμένη από ευρωβουλευτές της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, του βελγικού Φλαμς Μπλοκ και του ολλανδικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), κάλεσαν να μπει τέλος «στη μαζική μετανάστευση, την οποία προκαλεί η ΕΕ».

upl5579384230210

Πηγή: thetoc.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr