Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις στην Θάσο;

26 Ιανουαρίου 201717:30

Ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου, Χρήστου Τρέλλη , η οποία κοινοποιήθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ Θ. Μαρκόπουλο, με θέμα τις αποζημιώσεις στην Θάσο. 

Η ερώτηση:

“Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου θεωρεί «…..ότι με ευθύνη της περιφερειακής διοίκησης ΑΜΘ δεν έχουν προωθηθεί τα ονόματα όσων κτηνοτρόφων έχουν αιτηθεί αποζημίωση για ζωοτροφές, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτέμβρη του 2016, στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης».

Η Λαϊκή Συσπείρωση με επερώτησή της την 14/9/2016 προς τον Περιφερειάρχη είχε επισημάνει την ανάγκη «….να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών σε αγροτική παραγωγή, οικονομική δραστηριότητα, σπίτια και οικιακές συσκευές. Ώστε να υπάρξει πλήρη αποζημίωση στο 100% από το κράτος»

Φαίνεται, με βάση και την ανακοίνωση του  Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Θάσου, ότι η καταγραφή των ζημιών και των δικαιούχων αποζημίωσης δεν ήταν ολοκληρωμένη και δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις

ΕΠΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ: οι κ.κ. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερεάρχης Π.Ε. Καβάλας

: Σε ποιες ενέργειες θα προβούν άμεσα και πια μέτρα θα πάρουν ώστε:

-Να προχωρήσει άμεσα η επίλυση του προβλήματος της καταγραφής όλων των δικαιούχων αποζημίωσης και να καταβληθεί η αποζημίωση σε αυτούς.”

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ

“Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου θεωρεί ότι με ευθύνη της περιφερειακής διοίκησης ΑΜΘ δεν έχουν προωθηθεί τα ονόματα όσων κτηνοτρόφων έχουν αιτηθεί αποζημίωση για ζωοτροφές, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτέμβρη του 2016, στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης.

Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δ.Θάσου κατά την οποία αποδέχτηκε το αίτημα του Συλλόγου μας και έδωσε παράταση σε όσους δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους, αφού κρίθηκε στη σύσκεψη ότι υπήρξαν κενά στην ενημέρωση των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων.

Καλούμε την περιφερειακή διοίκηση, να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος, να συστήσει αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή και  να προχωρήσει στην αξιολόγηση και αποστολή των ονομάτων των κτηνοτρόφων που δικαιούνται αποζημιώσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους του νησιού να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την άμεση διεκδίκηση επίλυσης του προβλήματος, για αύξηση κονδυλίων από την πολιτεία.

Καλούμε του αγροτικούς συλλόγους , τους φορείς του νομού να σταθούν στο πλευρό μας για την δικαίωση του αγώνα μας.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr