Η Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης έβγαλε τελευταία ανακοίνωση για την ΣΕΚΑΠ, προφανώς για να κάνει εντύπωση

30 Δεκεμβρίου 201722:20

Και εκεί που νόμιζες ότι οι “ανακοινωσιολογία” για την ΣΕΚΑΠ είχε τελειώσει, η ΛΑΕ Ξάνθης ήρθε μια ημέρα πριν το σφύριγμα λήξης της χρονιάς να κάνει εντύπωση:

Με αγωνία και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το εργοστάσιο της πρώην συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ. Τα δικαστήρια απεφάνθησαν την πληρωμή προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων Ευρώ για ατασθαλίες των παλαιοτέρων διοικήσεων,πράγμα το οποίο έκανε τον ιδιοκτήτη της να κηρύξει αίτηση πτώχευσης,την οποία θα αποσύρει μόνο σε περίπτωση διαγραφής του προστίμου. Η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες και με την ποπ πρόσφατη απόφαση να αναστέλλει την αίτηση για κάποιο ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης,το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των 170 εργαζομένων είναι αισχρό και βρώμικο. Οι εργάτες αυτή τη στιγμή πιέζονται στη μέγγενη Σαββίδη και ελληνικού κράτους,με άμεσο κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο μέσα στις γιορτές. Η ΣΕΚΑΠ αποτελούσε τον πνεύμονα της περιοχής της Ξάνθης λόγω του καπνοπαραγωγικού χαρακτήρα της περιοχής,και τα τερτίπια των κυβερνήσεων με δοτές διοικήσεις και επιχειρηματίες,και οι οικονομικές ατασθαλείες των διοικήσεων αυτών,την οδήγησαν στην πώληση και τη μετατροπή της από ένα συνεταιριστικό εργοστάσιο,σε μία καπιταλιστική επιχείρηση ενός “ευνοούμενου” των κυβερνήσεων.

Ως Λαϊκή Ενότητα δεν διαλέγουμε πλευρά με τον “καλό” Σαββίδη ή με την “καλή ” δικαιοσύνη. Ούτε ο μεν ούτε οι δε μαζί με όλο το πολιτικό σκηνικό καταλαβαίνουν το άγχος του κόσμου της εγασίας. Καλούμε να βρεθεί άμεσα μία λύση στο θέμα,καθώς και την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να λογοδοτήσει ο νύν ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ, καθώς και οι προηγούμενες διοικήσεις,και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον ξεπεσμό του εργοστασίου. Σαν Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε υπέρ των συμφερόντων του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας, στην κατεύθυνση της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής  ανεξαρτησίας, της ρήξες με ΕΕ- ευρώ-ΝΑΤΟ-χρέος ώστε ο λαός να κάνει κουμάντο στον τόπο του και τα εργοστάσια να ανήκουν με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στο λαό.

Δε πρέπει να αφήσουμε άλλο ένα συνεταιριστικό εργοστάσιο της περιοχής να κλείσει,οδηγώντας τον τόπο σε μαρασμό και τους εργαζομένους στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Καμία παραγωγική μονάδα να μην κλείσει. Κανένας εργαζόμενος στο δρόμο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr