Η Λαϊκή Αντίσταση αντιδρά στη “Λευκή Νύχτα”

8 Μαρτίου 201613:36

Σε ανακοίνωσή της Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης αναφέρει:

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης διοργανώνεται την Παρασκευή 11 Μάρτη η λεγόμενη «Λευκή Νύχτα», δηλαδή η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12 το βράδυ. Η κίνηση αυτή μάλιστα επιδιώκεται να γίνει θεσμός(!) στην πόλη. Δίπλα στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι στο χώρο του εμπορίου δέχονται ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματά τους. Και όλα αυτά με πρόσχημα την τόνωση της τοπικής αγοράς και το εορταστικό κλίμα ενόψει καρναβαλιών. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τα παραπάνω ως γιορτή, που πρέπει οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν με χαμόγελα και κέφι. Για εμάς είναι ξεκάθαρο, πως για τους εργαζόμενους καθόλου γιορτή δε θα είναι, αλλά ίσα ίσα θα δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο όσον αφορά το δικαίωμα στο σταθερό ωράριο, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.α. Ούτε βέβαια θα είναι «ευκαιρία» για ψώνια, αφού βλέπουμε πως η οικονομική στενότητα και η ανέχεια είναι πλέον καθημερινότητα στη ζωή μας.

Βασική κατεύθυνση και αυτής της κυβέρνησης, είναι να υλοποιήσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, και να προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα υπό τις προσταγές ΕΕ-ΔΝΤ. Η μετατροπή του καθολικού δικαιώματος στην ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, μέσω και των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, η νέα φοροεπιδρομή, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο νέος αντι-συνδικαλιστικός νόμος, είναι μερικά μόνο από αυτά που μας ετοιμάζουν. Λύνουν έτσι τα χέρια των εργοδοτών να προχωρούν σε αυθαιρεσίες, τις οποίες να παρουσιάζουν κιόλας ότι γίνονται με την κοινή συναίνεση των εργαζομένων. Και όλα αυτά για να βγάλουν επιπλέον κέρδη από την υπεραξία της δουλειάς μας, για να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, που θα δουλεύουμε όσο, όποτε, και όπως αυτοί θέλουν. Χωρίς έννοια δικαιωμάτων, πειθήνια εργαλεία για πάσα χρήση. Και για όποιον δεν του αρέσει, απ’ έξω οι στρατιές των ανέργων περιμένουν για μια «θέση στον ήλιο».

Είναι επιτακτική ανάγκη ο κόσμος της δουλειάς να ορθώσει το ανάστημά του. Το προηγούμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό ήταν μία τάση λαϊκής αφύπνισης που πρέπει να αναζωπυρωθεί. Να οργανωθούμε, να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε. Με αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων, με διάθεση σύγκρουσης με κάθε έναν που έρχεται να μας κάνει τη ζωή κόλαση. Ούτε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, να αντισταθούμε μαζικά και αποφασιστικά!

Καμιά συμμετοχή στη Λευκή Νύχτα-Καμιά καταπάτηση ωραρίου

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Μισθοί που να καλύπτουν το κόστος ζωής

Όχι στο νέο ασφαλιστικό – Ασφάλιση & περίθαλψη για όλους

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr