Η ΛΑΕ Ξάνθης για την επίσκεψη Ομπάμα

14 Νοεμβρίου 201617:20

“Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοέμβρη είναι μια πρόκληση για τον λαό μας. Πολύ περισσότερο όταν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τις μέρες τιμής και μνήμης της ηρωικής και αδικαίωτης εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου η αμερικανοκίνητη χούντα έπνιξε στη βία των τανκς και στο αίμα τους εξεγερμένους.

Η αμερικανοκίνητη χούντα ήταν μία φυσική συνέπεια των ενεργειών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αμερικάνικης  πρεσβείας για την πολιτική και φυσική εξόντωση των αριστερών στην  Ελλάδα σε διαπλοκή με το ελληνικό υπερκράτος, όπως ξεκίνησε με την ανάμειξη στον εμφύλιο και στις μετέπειτα κυβερνήσεις μαριονέτες (βλ. περιπτώσεις εκτελέσεων Μπελλογιάνη και Πλουμπίδη).

Τεράστια είναι και η πολιτική και στρατιωτική ευθύνη των ΗΠΑ στην τουρκική εισβολή και γενοκτονία που ακολούθησε στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο. Σήμερα οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για μία -πάση θυσία- λύση του Κυπριακού στο βωμό της ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου και για τη δημιουργία ευρύτατων γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη δήθεν επιδιαιτητική παρουσία τους, στοχεύοντας και στην περικύκλωση της Ρωσίας.

Σε καμία περίπτωση οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών σε περιοχές όπως η Συρία. Οι ΗΠΑ είναι εκείνη η ιμπεριαλιστική δύναμη που στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» πρωτοστατεί στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και που στηρίζει τις αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές πολιτικές. Στην πραγματικότητα οι ίδιες οι πολιτικές των ΗΠΑ, εξέθρεψαν το ISIS, επιχορήγησαν παρακλάδια του, εξολόθρεψαν τους διώκτες του, επωφελήθηκαν από τη λαθρεμπορία πρώτων υλών, αφρικανοποιώντας την Εγγύς Μέση Ανατολή και το Μαγκρέμπ.

Είναι η δύναμη που κατεξοχήν επηρεάζει την πολιτική του ΔΝΤ, αυτού του «οικονομικού δολοφόνου» που συντάσσει και επιβλέπει τα μνημόνια μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ. Η πρόσδεση της χώρας μας στον ευρωατλαντικό άξονα και στην πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική των ΗΠΑ, μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Η επίσκεψη Ομπάμα θα έρθει να επιβεβαιώσει την πρόσδεση της ελληνικής κυβέρνησης  στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που επιτάσσουν ΔΝΤ και ΕΕ. Άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  έδειξε και πρόσφατα ότι είναι προνομιακός συνομιλητής των ΗΠΑ και υλοποιητής των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων, αφού δεν δίστασε να ψηφίσει «ΟΧΙ» στον ΟΗΕ στο ψήφισμα για να ξεκινήσουν μέσα στο 2017 οι συνομιλίες για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ (εκτός της Ολλανδίας) κράτησαν την ίδια στάση.

  • Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην χώρα μας
  • Κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων
  • Έξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό νεοψυχροπολεμικό ΝΑΤΟ” , καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Ξάνθης

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr