Η ΛΑΕ Ξάνθης για την αποχώρηση του Αλ. Κηπουρού από την Πολ. Γραμματεία

23 Φεβρουαρίου 201601:33

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Ξάνθης αναφέρει:

Με έκπληξη και λύπη ενημερωθήκαμε ότι ο σ. Αλέξανδρος Κηπουρός αποχωρεί από την ΛΑΕ “για λόγους θεολογικής προσέγγισης”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και στη δημόσια δήλωσή του προς τα τοπικά ΜΜΕ. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι με δική του θέληση και στη βάση συναινετικών διαδικασιών είχε τεθεί υποψήφιος για την Πολιτική Επιτροπή της ΛΑΕ Ξάνθης και είχε αποδεχτεί την υπευθυνότητα για την Δημόσια Διοίκηση.

Σαν έμπειρος συνδικαλιστής, γνωρίζει ότι οποιαδήποτε διαφωνία σε προτάσεις πολιτικού φορέα είναι θεμιτή, στο πλαίσιο, όμως, πρότερης συζήτησής της στα κομματικά όργανα, κάτι που δεν συνέβηκε.

Επί του προκειμένου, ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους και ο σεβασμός των διακριτών ρόλων δεν αποτελούν εμμονή ή ιδεοληψία της ΛΑΕ. Τα ευαίσθητα αυτά ζητήματα βρίσκονται για πολλά χρόνια τώρα στην καρδιά του πολιτικού προβληματισμού όχι μόνο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά εξίσου της φιλελεύθερης Δεξιάς και της λεγόμενης Κεντροαριστεράς και στη χώρα μας. Είναι βέβαιο, ότι το θέματα αυτά θα απασχολήσουν τα Όργανα της ΛΑΕ που θα προκύψουν από την προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Η πάγια θέση της δικής μας συνεπούς Αριστεράς αναφέρεται στον σεβασμό που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις ανεξάρτητες λειτουργίες του κράτους και των θρησκευτικών κοινοτήτων. Συνεπώς, η σχετική αναφορά στην πρόσφατη Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας δεν αποτελεί καινοφανή δήλωση, αλλά γενική αρχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρήγας Φεραίος διακήρυξε την Βαλκανική Ομοσπονδία με υπηκόους διαφόρων θρησκευμάτων (μουσουλμάνοι – χριστιανοί κτλ).

Πιστεύουμε πως η δημόσια και αιφνίδια αντιπαράθεση του σ. με τη ΛΑΕ δεν βοηθά στην επίλυση των ουσιωδέστερων ζητημάτων απαλλαγής της ελληνικής κοινωνίας από την μνημονιακή εξάρτηση. Αντίθετα, αποπροσανατολίζει από την ανάγκη θεμελίωσης μιας σταθερής πολιτικής τοποθέτησης απέναντι στις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΛΑΕ καλεί σε συστράτευση όλους όσους επιδιώκουν την απελευθέρωση της χώρας από την καταδυνάστευση των ξένων και εγχώριων συμφερόντων και εύχεται καλή συνέχεια στην αγωνιστική παρουσία του σ. Α. Κηπουρού.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr