Συνεστίαση του Ροταριανού και ομιλία για το ελαιόλαδο

4 Νοεμβρίου 201012:53

maketa_2009-2010_copyΟ Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010, στις 21:00, στο Μοτέλ Νατάσσα, στην καθιερωμένη του Συνεστίαση με Προσκεκλημένο Ομιλητή τον αξιότιμο κ. Κυριτσάκη Απόστολο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:«Σημασία του καλής ποιότητας ελαιολάδου στην διατροφή και την υγεία μας»

 

Βιογραφικό Ομιλητού:

Ο Απόστολος Κ. Κυριτσάκης γεννήθηκε στο ΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ το 1944.

Αποφοίτησε από το  Γυμνάσιο Κισσάμου και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απ’όπου και έλαβε το πτυχίο του Γεωπόνου. Από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν πήρε το Μaster και το Ph.D (Διδακτορικό) και πραγματοποίησε και μεταδιδακτορική έρευνα. Το 1981 διορίστηκε στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσ/κης ως Καθηγητής Ελαιολάδου – Λιπαρών Υλών όπου και υπηρετεί. Έτυχε εκπαιδευτικής άδειας και υποτροφίας Φουλμπράϊτ δύο φορές. Ο κ. Κυριτσάκης έχει εκδώσει το βιβλίο  «ΤΟ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» το 1988, το οποίο βραβεύθηκε  από την Ακαδημία Αθηνών. Το βιβλίο αυτό που έτυχε πολύ μεγάλης αποδοχής κυκλοφόρησε επίσης στα αγγλικά και στα ισπανικά. Επαυξημένη και βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου αυτού με τον Τίτλο, «OLIVE OIL second edition – FROM THE TREE TO THE TABLE», κυκλοφόρησε  το 1998 στην Αμερική. Το 2002 κυκλοφόρησε και το βιβλίο του «ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ» και πρόσφατα το Νέο του ΒΙΒΛΙΟ με τον τίτλο «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ – ΒΡΩΣΙΜΗ ΕΛΙΑ –ΠΑΣΤΑ  ΕΛΙΑΣ». Συνολικά έχει  γράψει 8 βιβλία στα ελληνικά και σε άλλη γλώσσα πάνω στην ειδικότητα του.

Είναι μέλος της Ακαδημίας Ελαιολάδου της Ιταλίας και πολλών άλλων επιστημονικών εταιρειών. Βραβεύθηκε από φορείς και οργανισμούς. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Διδακτόρων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου διετέλεσε πρόεδρος επί τέσσερις συνεχείς θητείες και είναι ο μόνος Καθηγητής που βραβεύθηκε από τον εν λόγω σύλλογο. Τον περασμένο Μάιο έτυχε μίας ξεχωριστής παγκόσμιας  διάκρισης (AOCS Fellow) από την Αμερικάνικη Εταιρία Χημικών Λαδιών, στον Φοίνικα της Αριζόνας. Έχει διατελέσει πρόεδρος των υποτρόφων Φουλμπράϊτ δύο φορές. Είναι Πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Εννιά χωριών Κρήτης και των Φίλων Καστάνου Θεσσαλονίκης. Είναι Πρώην Δ/ντής της Σχολής Τροφίμων Διατροφής του Α-ΤΕΙΘ.

O Απόστολος Κυριτσάκης είναι γνωστός και ως «Απόστολος του Ελαιολάδου».

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr