polites_programma_anaptyxi

«Ανάπτυξη με Σχέδιο” το τελευταίο τεύχος του προγράμματος.

1 Νοεμβρίου 201014:26

polites_programma_anaptyxiΤο 9ο και τελευταίο μέρος του προγράμματος του συνδυασμού του Χρήστου Πούλιου δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για το πρόγραμμα που αφορά στην ανάπτυξη της πόλης, που θεωρείται από τους επιτελείς του υποψήφιου Δημάρχου, το πιο επεξεργασμένο τεύχος του προγράμματος που κατατίθεται στο εκλογικό σώμα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πολίτες για την αλλαγή» που αφορά στα έργα που προβλέπονται σε συνδυασμό με τη δημιουργία φορέων και συμβουλίων που θα κατευθύνουν αυτή τη στρατηγική. Εντύπωση προκαλεί το γεογνός ότι για κάθε έργο που προτείνεται περιγράφεται και η πηγή της χρηματοδότησής του και αυτό, σύμφωνα με το επιτελείο του Χρήστου Πούλιου, θεωρήθηκε επιβεβλημένο προκειμένου το πρόγραμμα να είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.

Στο πρόγραμμα περιγράφεται μεγάλος αριθμός έργων , κάποια από τα οποία αφορούν σε χωροταξικά και οικιστικά ζητήματα, στη ρύθμιση υκλοφοριακών και συγκοινωνιακών θεμάτων στα όρια όλου του νέου Δήμου, στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, στην ανάπτυξη ή ενίσχυση των μορφών αγροτουρισμού στους περιφερειακούς οικισμούς και τη Σταυρούπολη, στην αξιοποίηση των στρατοπέδων.

Πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Για χρόνια ολόκληρα ο Δήμος Ξάνθης πορεύτηκε χωρίς συγκροτημένο σχέδιο για το μέλλον των πολιτών του με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση της κουλτούρας του «τσιμέντου». Η υλοποίηση έργων χωρίς προγραμματισμό, χωρίς αρχή μέση και τέλος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από εκείνα τα οποία κλήθηκε να επιλύσει.

Σήμερα που η αποβιομηχάνιση και η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας απογύμνωσαν την δυναμική του εσωστρεφούς μοντέλου ανάπτυξης που υπηρέτησε με συνέπεια η παρούσα δημοτική αρχή τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αμείλικτα:

Αλήθεια ποιους εξυπηρέτησε η αποσπασματική αυτή υλοποίηση έργων;

Γιατί αντί να βελτιωθεί η ανταγωνιστική θέση της πόλης έναντι των υπολοίπων στην περιοχή υποβαθμίστηκε περαιτέρω;

Τι κάναμε προκειμένου να καταστήσουμε τον δήμο θελκτικό για την υλοποίηση καινοτόμων και βιώσιμών επιχειρήσεων;

Πού και με ποιο τρόπο αξιοποιήθηκε το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η πόλη;

Γιατί απομονώσαμε δομές, όπως το Πολυτεχνείο, των οποίων η παρουσία στην πόλη μας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα;

Με ποιο συγκροτημένο τρόπο οι συντελεστές της τοπικής παραγωγής συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι ήδη γνωστές. Όλοι οι πολίτες σήμερα γνωρίζουν καλά ότι στις αντιλήψεις και στο αξιακό σύστημα της σημερινής δημοτικής αρχής τα παραπάνω αποτελούν λέξεις κενές περιεχομένου.

Στις 8 του Νοέμβρη η ανάπτυξη του δήμου γίνεται υπόθεση όλων.

Δημοσιέυουμε σήμερα το 9ο και τελευταίο μέρος του προγραμματός με τις 26 δράσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας

Για να δείτε το προγραμμα και τις δράσεις αναλυτικά, κάνετε κλικ εδώ

Σε μορφή pdf κάνετε κλικ εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr