poulios_egainia_4

Εγκαίνια για Χρήστο Πούλιο. «Η ορμή του κόσμου, αποδυναμώνει τους μηχανισμούς»

20 Οκτωβρίου 201021:16

poulios_egainia_4Ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο Χρήστος Πούλιος πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης τα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου.

Σε μια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος ο Χρήστος Πούλιος μιλώντας στο βήμα –εκτός κειμένου-  επιτέθηκε στο Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη για τη μέχρι τώρα διαδρομή της δημοτικής αρχής και, ταυτόχρονα πρόβαλε το πρόγραμμα και τα πρόσωπα του συνδυασμού του που φιλοδοξούν να ανατρέψουν την κατάσταση στα δημοτικά πράγματα της Ξάνθης.

Μιλώντας προς το συγκεντρωμένο πλήθος που βρέθηκε στην άνοδο της Βασ. Κωνσταντίνου όπου βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη στις εκλογές και απάντησε στις αιτιάσεις περί μηχανισμών λέγοντας ότι είναι αποδεδειγμένο πως «μπροστά στην ορμή του κόσμου οι μηχανισμοί αποδυναμώνονται». «Κούρασαν και κουράστηκαν» είπε για την παράταξη Στυλιανίδη και ζήτησε να μην δοθεί λευκή επιταγή καθώς « δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα».

«Σκάνδαλα βαρύνουν τη δημοτική αρχή»

Ο επικεφαλής των ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ περιέγραψε με μελανά χρώματα την παρουσία της παράταξης του Μιχάλη Στυλιανίδη κάνοντας λόγο για σκάνδαλα που την βαρύνουν και έκανε λόγο για πρακτικές που έχουν ως «ομήρους» τους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι μετατρέπονται σε προεκλογικό μηχανισμό. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο που η δημοτική αρχή διαχειρίζεται το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, την ένταξη μελέτης για το παλιό Δημαρχείο παρόλο που δεν είναι γνωστή η χρήση του, την ένταξη ποδηλατοδρόμων παρόλο που πριν από ένα χρόνο δεν συζητούσε γι’αυτούς.

Επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Το μέλλον μας ανήκει» ο Χρήστος Πούλιος δήλωση υπερήφανος για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του με νέους ανθρώπους θέτοντάς το σε αντιδιαστολή με αυτό του Μιχάλη Στυλιανίδη και ζητώντας από τον κόσμο να συγκρίνει τους ανθρώπους. Σημείωσε ότι αυτοί είναι οι συνεργάτες του που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα της παράταξης, ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τους πολίτες, των οποίων την αγωνία για την πόλη αποτυπώνει.

Σ. Μπένος: Ανάγκη για αναστήλωση των αξιών.

Ο πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος τόσο μιλώντας στους δημοσιογράφους, όσο και από το βήμα της εκδήλωσης, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αναστήλωση των αξιών που είναι αναγκαία στην Αυτοδιοίκηση καθώς το «αξιακό θέμα είναι το κυρίαρχο»  όπως σημείωσε. Τόνισε ότι με τη διοικητική μεταρρύθμιση της οποίας υπήρξε υπέρμαχος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πλέον μεγάλο πεδίο για διαδικασίες ανατροπών που θα ανακτήσουν το ηθικό πλεονέκτημα. Ανέφερε ότι το ζήτημα των πόρων είναι σημαντικό και θα επιδράσει αρνητικά στις παραδοσιακές υποδομές, όμως το κρίσιμο ζήτημα είναι οι «άϋλες υποδομές» .

Τόνισε ότι πέρα από τα έργα που γίνονται το μεγάλο στοίχημα της αυτοδιοίκησης είναι η παρουσία του Δήμου στην καθημερινότητα των πολιτών, η βελτίωση του συστήματος διοίκησης. Εξέφρασε την υποστήριξή του στο Χρήστο Πούλιο, για τον οποίο επεσήμανε ότι παρακολουθεί τις ιδέες και το πρόγραμμά του. Σχολίασε θετικά το γεγονός ότι η παράταξη παρά την ήττα της έμεινε ενωμένη και είχε παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα και τονίζοντας ότι ξεκινά μια πορεία ανατροπής .

poulios_egainia_2
poulios_egainia_1

poulios_egainia_3

poulios_egainia_5

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr