Κι άλλη παράσταση για τους Άγαμους Θύτες. Προλαβαίνουν τις αντιδράσεις.

2 Φεβρουαρίου 201015:49

agamoi_uytai

Τις αντιδράσεις του κοινού φαίνεται ότι προλαβαίνει η ΔΕΑΞ αποκαθιστώντας εν μέρει την αδικία που σημειώθηκε με τις μουσικές παραστάσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

Όπως είναι γνωστό, το XanthiPress.gr γνωστοποίησε  καταγγελίες αναγνωστών που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν εισιτήρια για την παράσταση με τους Άγαμους Θύτες, αντιλαμβανόμενοι, ότι δόθηκαν στο κοινό μόνο ελάχιστα εισιτήρια (που εξαντλήθηκαν σε 15 λεπτά) από αυτά που συνολικά εκδόθηκαν, και μάλιστα, στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας.

Aναγνώστες του ΧanthiPress.gr επεσήμαναν το πρωί της Τρίτης ότι αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και για τη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη, γεγονός που δημιούργησε ακόμη πιο δυσμενή εντύπωση. Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι τα περισσότερα εισιτήρια για την Έναρξη με την Έμα Σάπλιν είχαν διανεμηθεί δωρεάν, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας των δημοτών της Ξάνθης, οι οποίοι αποκλείονται από τις καλές -ομολογουμένως- παραστάσεις των ΘΛΕ ή καλούνται να τις πληρώσουν όταν άλλοι τις απολαμβάνουν δωρεάν.

Τελικά, όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα η ΔΕΑΞ, κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί δεύτερη παράσταση με τους ΄Άγαμους Θύτες, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 15:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 09:00, μόνο από το εκδοτήριο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου.  Η τιμή των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ με πλαφόν τα πέντε (5) εισιτήρια ανά άτομο.

Σχόλιο XanthiPress.gr

H επιβεβλημένη αυτή κίνηση της ΔΕΑΞ, έστω για την παράσταση με τους Άγαμους Θύτες, θα δράσει κατευναστικά καθώς μεγάλη μερίδα του κοινού της πόλης ένιωσε τεράστια απογοήτευση, όχι επειδή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο, αλλά γιατί αντιλήφθηκε είχαν ήδη «κρατηθεί» μέσω της ΔΕΑΞ για λίγους και εκλεκτούς, αποκλείοντας τους «κοινούς θνητούς». Και είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό να υπάρχει έστω η υπόνοια σε ένα πολίτη ότι οι εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού, απευθύνονται μόνο στην ελίτ που έχει την ανάλογη  πρόσβαση.

Παραμένουν, όμως τα ερωτηματικά για την ενέργεια να «δεσμευτούν τα εισιτήρια» αλλά και την δωρεάν διανομή αυτών της έναρξης που υποβάθμισαν την εκδήλωση. Άλλωστε, επειδή το XanthiPress.gr, έχει εκφραστεί ανοιχτά στο παρελθόν εναντίον οποιουδήποτε διαχωρισμού σε “VIP” μέσα σε μια μικρή πόλη, όπως επίσης στην ύπαρξη «εξέδρας» και «επισήμων» στο Καρναβάλι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα που διαχωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr