Βρέθηκαν τα «ματωμένα διαμάντια» της Ναόμι

7 Αυγούστου 201007:52

clipboard03-4-thumb-mediumΣτα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται τα «ματωμένα διαμάντια» που είχε δεχθεί σαν δώρο, από τον Τσαρλς Τέιλορ, η Ναόμι Κάμπελ, όπως διευκρίνησε παλιός της φίλος.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου Νέλσον Μαντέλα για τα παιδιά, Τζέρεμι Ράτκλιφ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι πήρε τρία μικρά ακατέργαστα διαμάντια από τη Ναόμι Κάμπελ, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1997.

Έτσι φαίνεται να επιβεβαιώνεται η μαρτυρία του διάσημου μοντέλου που κατέθεσε ότι παρέδωσε τα διαμάντια στο Ταμείο, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Ράτκλιφ δήλωσε ότι δεν θέλησε να δεν θέλησε να εμπλέξει το Ταμείο σε πιθανώς παράνομες δραστηριότητες και τελικά αποφάσισε να τα κρατήσει. Στη συνέχεια διευκρίνισε ο ίδιος ότι τα παρέδωσε στην αστυνομία της Νότιας Αφρικής, η οποία και επιβεβαίωσε ότι τα έλαβε.

Παράλληλα με την υπόθεση, η δημοσίευση μίας γυμνής φωτογραφίας της Κάμπελ από εφημερίδα της Λιβερίας την ημέρα που κατέθετε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προκάλεσε σκάνδαλο στη Μονρόβια.

Η εφημερίδα The Democrat είχε χθες στο πρωτοσέλιδό της τον τίτλο “Ματωμένα διαμάντια, η ώρα της αλήθειας είναι σήμερα” και μία γυμνή φωτογραφία του μοντέλου, με γυρισμένη την πλάτη και το κεφάλι στραμμένο προς μία φωτογραφία του Τσαρλς Τέιλορ.

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία οι βουλευτές της Λιβερίας θέλησαν να καλέσουν τον Τομ Καμάρα, εκδότη της εφημερίδας, στο κοινοβούλιο για να απολογηθεί, ενώ πολλές συζητήσεις έγιναν για το θέμα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Μονρόβια

Πηγή: enet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr