Για «Μακεδονία του Βαρδάρη» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ των Σκοπίων

14 Ιουνίου 201017:38

skopjeΕκτενή αναφορά κάνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο Αθήνα και Σκόπια είναι κοντά σε συμφωνία για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη
Πάντως  επίσημα από τα Σκόπια μια τέτοια ονομασία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή αφού επηρεάζει άμεσα την «ταυτότητα του λαού των Σκοπίων». Ο Ρίστο Νίκφσκι μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων του γραφείου του Προέδρου που έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, ανέφερε ότι πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες και όχι επίσημες δηλώσεις της Αθήνας.

«Η απόρριψη των προσδιορισμών “Βόρεια” και του “Άνω” ως πιθανές λύσεις, οι οποίες ήταν απερίσκεπτες, καταδεικνύει ότι γίνεται ένα βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση του προβλήματος», ανέφερε ακόμη ο κ. Νίκοφσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι εκφράζει προσωπική του άποψη και δεν μιλάει εκ μέρους του γραφείου του Προέδρου της ΠΓΔΜ.

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων, αναφερόμενα σε δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», μετέφρασαν τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» ως «Ρεπούμπλικα Βάρνταρσκα Μακεντόνια», (Republika Vardarska Makedonija) τοποθετώντας δηλαδή τον προσδιορισμό πριν από το «Μακεδονία», καθώς έτσι αποδίδεται ο όρος αυτός στη σλαβομακεδονική γλώσσα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr