Βιβλίο:«Ο Τουρκικός Στρατός, ένα πολιτικό κόμμα, μια κοινωνική τάξη»

27 Μαΐου 201006:13

tourkikos_stratosΤα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και οι εκδόσεις Βιβλιόραμα παρουσιάζουν το βιβλίο

 

«Ο Τουρκικός Στρατός, ένα πολιτικό κόμμα, μια κοινωνική τάξη»

ένα συλλογικό έργο, υπό την επιμέλεια των Αχμέτ Ινσέλ και Αλί Μπαϊράμογλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκ των επιμελητών του βιβλίου Αχμέτ Ινσέλ, Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Paris 1 και Γαλατά Σαράι, η Σία Αναγνωστοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Τουρκικής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Μάρθα Πήλια Επίκουρη Καθηγήτρια Οθωμανικής Ιστορίας του Δ.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010 και ώρα 8:30 μ.μ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Ορφέως 21, Κομοτηνή.

Το κύριο καθήκον εκείνου που ορίζεται αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι μόνο να μελετά τη στρατιωτική κατάσταση, αλλά παράλληλα να παράγει σκέψη”. Η αξιωματική αυτή φράση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, βγαλμένη από απόρρητα πρακτικά συνεδριάσεων της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1921, συμπυκνώνει τη φιλοσοφία μιας πραγματικότητας που ισχύει από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα: οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας θεσμός που οφείλει να ασχολείται όχι μόνο με τις στρατιωτικές υποθέσεις, αλλά και με την εσωτερική και εξωτερική πολιτική και να βρίσκεται εντός του πεδίου λήψης των πολιτικών αποφάσεων.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr