deax eapax ktirio

“Χοντραίνει” το παιχνίδι για ΕΑΠΑΞ-ΕΤΕΝΕΞ η παράταξη Χ. Πούλιου

17 Μαρτίου 201016:07

deax_eapax_ktirioΤην παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Πολίτες για την Αλλαγή για το γνωστό θέμα της παρουσίας του Θεολόγου Καλαϊτζή στα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών.

Όπως είναι γνωστό τον τελευταίο καιρό είχε ενταθεί η συζήτηση για το γεγονός ότι ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε παραιτηθεί. Το ζήτημα τέθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά μετά την μετάθεση της απάντησης από το Δήμαρχο Ξάνθης προκειμένου να ενημερωθεί, ο συνδυασμός του Χρήστου Πούλιου σκληραίνει τη στάση του. Με αφορμή τη δήλωση του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη ότι δεν μετέχει στο ΔΣ. των δύο εταιριών, η παράταξη Χ. Πούλιου αναφέρει ότι τελικώς ο Δήμαρχος συμμετέχει στην ΕΤΕΝΕΞ, ασκώντας έντονη κριτική και ζητώντας παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η σύμβουλος της μειοψηφίας Μπέτυ Πατσίδου που συμμετέχει στο ΔΣ. της ΕΑΠΑΞ, ζητεί με έγγραφό της στοιχεία για τα πεπραγμένα της εταιρίας, η οποία έχει ως μοναδικό αντικείμενο της είσπραξη ενοικίων από το Ξενία, αλλά, όπως επισημαίνει η παράταξή της, παρουσιάζει ανεξήγητα ζημιογόνα αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση Πούλιου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:  «Ήταν γραφτό να το ζήσουμε κι αυτό! Θέσαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προ ημερησίας, το θέμα της ΕΤΕΝΕΞ προς συζήτηση. Μια εταιρεία που έχει μετόχους το Δήμο της Ξάνθης και την ΕΑΠΑΞ. Κι ενώ μόνη της δραστηριότητα είναι η είσπραξη των ενοικίων του ΕΛΙΣΣΩ, αυτή παρουσιάζει ζημιογόνους ισολογισμούς επί σειρά ετών. Πώς συμβαίνει αυτό, μόνον ο Πρόεδρος της κ.Καλαϊτζής γνωρίζει.

Επιχείρησε ο κ.Στυλιανίδης να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» και να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας την απάντησή του σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τη δικαιολογία ότι δεν είναι ενημερωμένος, ‘διότι’, όπως είπε επί λέξει ‘δε μετέχω στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων ΕΤΕΝΕΞ και ΕΑΠΑΞ και ως εκ τούτου δε γνωρίζω τη λειτουργία τους’.

Έλα όμως που ο κ.Στυλιανίδης είναι μέλος του ΔΣ της ΕΤΕΝΕΞ από το 2007!! Έλα που δεν το ήξερε ούτε ο ίδιος!!! Έλα που δικαιωνόμαστε πλήρως όταν μιλάμε για την αδιαφανή λειτουργία του κ.Καλαϊτζή!!  Και καλά τα Διοικητικά Συμβούλια που, κατά παράνομο τρόπο, δε έχει συγκαλέσει. Ούτε και τον Δήμαρχό του ενημέρωσε ποτέ ότι τον είχε βάλει μέλος στο ΔΣ;

Θα μας πείτε επιτέλους τι συμβαίνει κύριε Στυλιανίδη; Και γιατί, ακόμη δεν έχετε εξαναγκάσει σε παραίτηση τον κ.Καλαϊτζή; Εν πάση περιπτώσει, ότι είσαστε μέλος του ΔΣ της ΕΤΕΝΕΞ το αγνοούσατε. Μήπως αγνοείτε ότι είστε ακόμα Δήμαρχος;  
Εμείς εμμένουμε στην ερώτησή μας και ζητούμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να διερευνηθεί πώς μια Ανώνυμη Εταιρεία λειτουργεί και δημοσιεύει ισολογισμούς χωρίς να συγκληθεί ούτε μια μέρα το Διοικητικό της Συμβούλιο.»

Η αίτηση για παροχή εγγράφων της Μ. Πατσίδου
Η Δημοτική Σύμβουλος των «Πολιτών για την Αλλαγή» κ.Μπέττυ Πατσίδου που είναι μέλος ΔΣ της ΕΑΠΑΞ – η οποία κατέχει το 49% των μετοχών της ΕΤΕΝΕΞ – αιτείται με έγγραφό της (16.03.2010) προς α) το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και β) τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕΝΕΞ κ.Παπασταματίου, ενημέρωση για τα πεπραγμένα και τα τεκταινόμενα στη «θυγατρική» της ΕΑΠΑΞ:

«Με δεδομένο ότι είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΠΑΞ, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΕΝΕΞ κατά ποσοστό 49% μαζί με τον Δήμο Ξάνθης με ποσοστό του τελευταίου 51%, και με δεδομένο ότι δεν γνωρίζω τίποτε για την ύπαρξη της εταιρίας αυτής, παρακαλώ να μου χορηγήσετε

α) τα πρακτικά των συνελεύσεων του ΔΣ της εταιρίας,
β) τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης,
γ) τις ετήσιες εκθέσεις ελεγκτών καθώς επίσης και να με ενημερώσετε εγγράφως αν έχει προσαρμοσθεί η εταιρία με τον νέο Κώδικα Δήμων και κοινοτήτων, ποια μορφή έχει, σύμφωνα με αυτόν και γιατί η είσπραξη των μισθωμάτων από το Ελισσώ δεν γίνεται απευθείας από τον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να λάβω γνώση».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr