polites20gia20tin20allagi

΅Οι ΘΛΕ προ ημερησίας διάταξης από Χ. Πούλιο

23 Φεβρουαρίου 201017:03

polites20gia20tin20allagiΣε οξείς αντιπολιτευτικούς τόνους επανέρχεται η παράταξη του Χρήστου Πούλιου, μετά τις ΘΛΕ και ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «”Πολίτες για την Αλλαγή” γνωστοποιούνται τα θέματα προ ημερησίας διάταξης που πρόκειται να τεθούν και αφορούν στον απολογισμό των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, στην κοπή δέντρων στην πλατεία καθώς και στα προβλήματα με την ύδρευση των Κιμμερίων. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Στον απολογισμό των ΘΛΕ που ακόμη …ετοιμάζεται, στο λασπόνερο που έτρεχε από τις βρύσες των Κιμμερίων μετά τις νεροποντές εν μέσω ΘΛΕ η κάθε άλλο παρά …μερική αναμονή των αποτελεσμάτων για τις 68 θέσεις μερικής απασχόλησης στο Δήμο (που άρχισε στις 20 Νοεμβρίου 2009 κι ακόμη να λήξει), και στα δέντρα που κόπηκαν τελικώς …ολικώς στο εργοτάξιο της ενοποιημένης πλατείας αλλά η κοπή τους αιτιολογήθηκε μόνον μερικώς…»σύμφωνα με τους «Πολίτες για την Αλλαγή» αναφέρονται τα προ ημερησίας διάταξης που εισάγουν με ερώτησή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου.

Τα θέματα υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης και έχουν κοινοποιηθεί τόσο στο Δήμαρχο κ.Μ.Στυλιανίδη όσο και στους επικεφαλής των συνδυασμών της ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ και ‘Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης’ κ.κ. Ν.Ανταμπούφη και Χ.Μαλκότς αντίστοιχα.

 

Παρατίθεται ακολούθως η ανάλυση των θεμάτων:

  1. 1.      Με έκπληξη είδαμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ο απολογισμός των ΘΛΕ. Δέκα ημέρες μετά το πέρας των Γιορτών του Καρναβαλιού θα έπρεπε να είστε έτοιμοι να συζητήσετε τόσο το σκέλος του οικονομικού απολογισμού (ακόμα κι αν λείπουν κάποια παραστατικά, προφανώς γνωρίζετε το κόστος ενός εκάστου, αφού υποτίθεται ότι για όλα υπάρχουν συμφωνητικά), όσο και το σκέλος του ποιοτικού απολογισμού των ΘΛΕ. Η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα να γίνεται, ως συνήθως, τρεις – τέσσερις μήνες μετά.
  2. 2.      Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κιμμερίων, την Πέμπτη 11.02.2010 και την Παρασκευή 12.02.2010, περίοδο έντονων βροχοπτώσεων, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα υδροδότησης. Το πρόβλημα που αναφέρθηκε από κατοίκους των Κιμμερίων είχε να κάνει με τη θολότητα του πόσιμου νερού και την παρατήρηση έως και λάσπης στις οικιακές, και όχι μόνο, βρύσες. Επίσης από το διάστημα εκείνο έως και σήμερα υπάρχουν αναφορές των κατοίκων ότι νερό, προερχόμενο από τις συγκεκριμένες πηγές βόρεια των Κιμμερίων (από τις οποίες υδροδοτείται ως ένα βαθμό η περιοχή), δε διοχετευόταν στο υφιστάμενο σύστημα ύδρευσης, αλλά λόγω θολότητας ή άλλης ακαταλληλότητας χύνονταν ανεξέλεγκτα έξω και σε περιοχές του συγκεκριμένου Ορεινού Όγκου.

Ερωτάστε, λοιπόν, ποιο πρόβλημα προέκυψε στο νερό των Κιμμερίων τις συγκεκριμένες ημέρες, από πού υδροδοτείται μέχρι και σήμερα όλη η περιοχή, αν επίσης προέκυψαν προβλήματα στις γεωτρήσεις των Κιμμερίων και τέλος εάν μετά από όλα αυτά είναι ασφαλές και πόσιμο για τους κατοίκους το συγκεκριμένο νερό.

 

  1. 3.      Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αναμένονταν τα αποτελέσματα της από 09/11/2009 προκήρυξης για τη μερική απασχόληση και επειδή παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ερωτάστε ποιος είναι ο λόγος αυτής της καθυστέρησης και πότε ακριβώς αυτά θα ανακοινωθούν.

 

  1. 4.      Προσφάτως απασχόλησε τη δημοσιότητα και εξακολουθεί να απασχολεί σε επίπεδο διερεύνησης τόσο από τους καταγγέλλοντες συμπολίτες μας όσο κι εμάς, το θέμα της κοπής δέντρων στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου ενοποίησης των πλατειών. Επειδή οι απαντήσεις που δόθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων σε δημόσιες δηλώσεις τους στα ΜΜΕ για το θέμα, υπήρξαν ανεπαρκείς, το φέρνουμε προς συζήτηση ζητώντας σας να υποδείξετε σε ποιο σημείο η μελέτη της ενοποίησης προβλέπει και νομιμοποιεί την κοπή δέντρων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr