321-chicossobuco_final

Μπουτάκια κοτόπουλου «αλά οσομπούκο»

27 Ιανουαρίου 201114:52

321-chicossobuco_finalΜια παραλλαγή στο περίφημο μιλανέζικο πιάτο

http://www.mpatzakidis.gr/

Συστατικά συνταγής

  • 8 κοπανάκια (γάμπες) κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τις πένες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
  • Ξύσμα και χυμό από ½ πορτοκάλι και ½ λεμόνι
  • (Μπορεί να χρειαστεί και ξύσμα από 1 λεμόνι ακόμα)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 400 γρ. πένες

Οδηγίες συνταγής

Αλευρώνουμε τα μπουτάκια και τα τινάζουμε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σ’ ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, το ζωμό, το ξύσμα και τους χυμούς.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, με το σκεύος ξεσκέπαστο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρέξ και από πάνω του την σάλτσα. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο al dente και μόλις γίνει το κοτόπουλο τις ρίχνουμε στο πυρέξ, ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  • Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Πηγή:http://www.lovecooking.gr/

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr