Υποδοχή της φλόγας της «αγάπης « στην Ξάνθη»

4 Σεπτεμβρίου 201008:20

1Για 8η συνεχή χρονιά η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

 Αφετηρία ήταν ο Ιερός Ναός της Αγ. Τριάδας στην οδό Πειραιώς στο Γκάζι, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, όπου άναψε η “Φλόγα της Αγάπης” για να την παραλάβει ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και αθλητικογράφος, Γιώργος Λημνιάτης. Κατόπιν τη μετέφερε με συνοδεία Ναυτοπροσκόπων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να ανάψει το βωμό σε μια συγκινητική εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Θαλασσαιμικών Ελλάδος και Κύπρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Δ.Σ. της Τεχνόπολις, εκπροσώπων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και άλλων τοπικών παραγόντων.

Ο σκοπός της Λαμπαδηδρομίας ως θεσμού εξ αρχής ήταν να συμπαρασύρει όσο περισσότερο κόσμο βρει στο διάβα της και να στρέψει το ενδιαφέρον του κοινού στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Η σημασία της Λαμπαδηδρομίας είναι δεδομένη, καθώς είναι ένας θεσμός που δύναται να φέρει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό. Άλλο ένα δεδομένο είναι πως τα αποτελέσματα της Λαμπαδηδρομίας αναφορικά με το εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα θα είναι πάντα αντάξια και ανάλογα της σημασίας και της σοβαρότητας με την οποία την αντιμετωπίζουμε, ο καθένας στο τόπο του και όλοι μαζί συνολικά.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος της Ξάνθης έχει συμπεριλάβει την εκδήλωση της υποδοχής της φλόγας στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Εορτών Παλιάς Πόλεως Ξάνθης. Πάνω από 80 αθλητές, νεαρά παιδιά και μοτοσικλετιστές θα μεταφέρουν τη φλόγα από τη γέφυρα του Νέστου μέσω της Εθνικής Οδού και κεντρικών οδών της πόλης της Ξάνθης. Η φλόγα θα ανάψει στην Πλατεία Μητροπόλεως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00μμ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συναυλία των Ξανθιωτών δημιουργών Άγγελου Μουρβάτη και Αντώνη Μουσαδέ, αφιερωμένη στους νέους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης , χριστιανούς και μουσουλμάνους, που τα τελευταία έτη πυκνώνουν όλο και περισσότερο τις τάξεις του Συλλόγου της «Αγάπης» και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση σε ολόκληρη τη χώρα μας για την προσφορά τους.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης η ΕΡΤ αλλά και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Νομού μας που πάντα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες των προσπαθειών μας.

 Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν δηλώνοντας την παρουσία τους στο γραφείο του Συλλόγου για να ενημερωθούν για τις διαδρομές και να παραλάβουν το επίσημο μπλουζάκι του λαμπαδηδρόμου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr