Kwarezimal

Kwarezimal

30 Απριλίου 201122:00

KwarezimalΠαραδοσιακό επιδόρπιο της Μάλτας με άρωμα Μεσογείου.

συστατικά

400γρ αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300γρ ζάχαρη
200γρ καθαρισμένα αμύγδαλα
4 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου
100γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. σιρόπι ζαχαροκάλαμου
2 κ.γ. μείγμα γλυκών μπαχαρικών
½ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
2 κ.σ. ροδόνερο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1κ.σ. καρύδα σε σκόνη
3κ.σ. νερό

Για την επικάλυψη

1 ½ φλιτζάνι σιρόπι ζαχαροκάλαμου
200γρ καθαρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα

οδηγίες

 

1.Βουτυρώστε δύο ταψιά και αλευρώστε τα.
2.Βάλτε το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ, και την καρύδα σε ένα μικρό σκεύος. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το έλαιο αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και το γαρίφαλο.
3.Ανακατέψτε τα όλα μαζί και προσθέστε τα κεράσια, και τα ξύσματα λεμονιούτ και πορτοκαλιού. Ανακατέψτε προσθέτοντας το σιρόπι και το ροδόνερο. Ανακατέψτε πάλι και προσεκτικά προσθέστε αρκετό νερό, ώστε το μίγμα να μην είναι ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και πολύ ξερό.
4.Βρέξτε τα χέρια σας και φτιάξτε κομμάτια που να μοιάζουν με λουκάνικα. Τοποθετήστε τα στα ταψιά και πατήστε τα ελαφρώς (αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί μέσα στο φούρνο λιώνουν ελαφρώς). Ψήστε για 22 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5.Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κάτσουν για 2 λεπτά. Όσο είναι ζεστά καλύψτε τα με το σιρόπι και πασπαλίστε τα με τα τριμμένα αμύγδαλα.

 

http://www.gourmed.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr