Κτήμα Πολιτεία: 2 αυτόφωρα επειδή λειτούργησε το Πάσχα. Είχε ζητήσει προσωρινή αποσφράγιση για εργασίες!

2 Μαΐου 201409:08

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πολύκροτη υπόθεση του κέντρου «Κτήμα Πολιτεία» όπου συνιδιοκτήτης είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραϊτης. Τις ημέρες του Πάσχα καταγγέλθηκε ότι λειτουργεί παρά τη σχετική απαγόρευση και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό, το κατάστημα έχει σφραγιστεί από το Δήμο Αβδήρων λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας και ενώ έχουν απορριφθεί όλες οι προσφυγές των ιδιοκτητών ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του άρθρου 152. Επίσης έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια να προσβληθεί ενώπιον των Δικαστηρίων με προσωρινή διαδικασία και αναμένεται μόνο η εκδίκαση της κύριας αίτησης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου .

Είχε ζητήσει προσωρινή αποσφράγιση για να κάνει εργασίες

Στις 11 Απριλίου η επιχείρηση ζήτησε και πήρε από το Δήμο Αβδήρων την προσωρινή αποσφράγιση του καταστήματος επικαλούμενη ότι θα γίνουν εργασίες και διαμορφώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες της χρήσης του ώστε να πάρει την απαιτούμενη άδεια από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τις άλλες υπηρεσίες. Στην απόφαση του Δήμου Αβδήρων αναγράφεται σαφώς ότι «Η προσωρινή αποσφράγιση θα διαρκέσει αυστηρά μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και τη διενέργεια του υγειονομικού ελέγχου. Η προσωρινή αποσφράγιση ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και σε περίπτωση που διαπιστωθεί λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος για οποιοδήποτε λόγο σφραγίζεται αυτεπάγγελτα και οι παραβάτες τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος (αρ. 10 Α.Ν.2520/40).

Δύο εκδηλώσεις και αυτόφωρα τις ημέρες του Πάσχα

Τελικά, όμως, τις ημέρες του Πάσχα, το κατάστημα διοργάνωσε -τουλάχιστον- δύο εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να καταγγελθεί και να επέμβει η Αστυνομία με την αυτόφωρη διαδικασία. Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες και πλέον η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο για τον ιδιοκτήτη. Υπενθυμίζεται ότι με σειρά δηλώσεων και συνεντεύξεων τύπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει αναγάγει το ζήτημα σε πολιτική υπόθεση και κατηγορεί παράγοντες που δεν κατονομάζει, ότι έχουν αποφασίσει την εξόντωσή του.

Στον Μπιρόλ η αρμοδιότητα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος !

Ένα νέο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι με απόφαση του Δημάρχου Αβδήρων η αρμοδιότητα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πέρασε από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ξανθόπουλου στον Αντιδήμαρχο Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ. Ο νεαρός Αντιδήμαρχος παρότι είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από τους ιδιοκτήτες για την τυπική του στάση στην υπόθεση, έφερε σε πέρας όλη τη διαδικασία, παρότι οι πιέσεις συνεχίζονται. Όμως ο Αντιδήμαρχος από το Σέλερο, εξαιτίας των αποφάσεών του ως Δήμαρχος Σελέρου, που είχαν διευκολύνει την επιχείρηση είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και είχε απειληθεί με απώλεια των πολιτικών του αξιωμάτων, εξαιτίας της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr