ΚΤΕΛ Ξάνθης: Δεν ξεκινούν τα σχολικά δρομολόγια αν….

10 Σεπτεμβρίου 201311:55

Άγνωστο παραμένει το τοπίο που διαμορφώνεται γύρω από τα σχολικά δρομολόγια καθώς το ΚΤΕΛ με βάση την πρωινή ενημέρωση, επιμένει να μην ξεκινήσει τις μετακινήσεις των μαθητών, εφόσον δεν συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις.

Το πρωί της Τρίτης είχε προγραμματιστεί συνάντηση του ΚΤΕΛ με γονείς, προϊσταμένους Εκπαίδευσης και Δημοσιογράφους ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί. Τελικά, από την πλευρά της Περιφέρειας, προγραμματίστηκε επίσημη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στις 14.30 και έτσι η συνάντηση στο ΚΤΕΛ είχε το χαρακτήρα ενημέρωσης της Διοίκησης προς τους Δημοσιογράφους.

Θ. Γεωργιάδης: Δεν ξεκινάμε τα δρομολόγια αν….

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης Θέμης Γεωργιάδης, το ΚΤΕΛ δεν ξεκινάει τα σχολικά δρομολόγια με βάση τις παρούσες συνθήκες.  Αφού αναφέρθηκε στις αυξήσεις του κόστους για τη μεταφορά (ΦΠΑ, καύσιμα κλπ) και κάνοντας μια αναδρομή στην περυσινή χρονιά που ξεκίνησε πάλι με προβλήματα ανέφερε ότι  οι οφειλές απέναντι στο ΚΤΕΛ Ξάνθης φτάνουν στο 1,2 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι παρότι έχουν γίνει καταβολές χρημάτων από τον Απρίλιο και τον Ιούλιο,  το Τμήμα Εντελλομένων δεν τα έχει καταβάλλει όλα. Σημείωσε ότι το αρμόδιο Τμήμα επιχειρεί να περικόψει ένα ποσό 70.000 ευρώ (συμφώνησαν στις 50.000) επειδή κάποια δρομολόγια μπορούσαν να ενοποιηθούν , με βάση τις εντολές των Υπουργείων για περικοπές.

«Ευελπιστούμε ότι ο Αντιπεριφειάρχης θα δώσει τη λύση»

«Ευελπιστώ ότι ο Αντιπεριφερειάρχης θα δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί δεν είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος» είπε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, εξαιρώντας τον από την κριτική και εστιάζοντας το πρόβλημα στο Τμήμα Εντελλομένων, ζητώντας τα περίπου 200.000 ευρώ που βρίσκονται στα Ταμεία της Περιφέρειας, ώστε σε συνδυασμό με τις νέες καταβολές που αναμένονται τη Δευτέρα από το ΥΠΕΣ, να ξεκινήσουν τα δρομολόγια στην έναρξη της χρονιάς.

«Με αυτές τις  συνθήκες θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Εφόσον τα Εντελλόμενα σταματήσουν να κρατούν τα χρήματά μας δεσμευμένα. Ο κύριος Καραλίδης, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία, ευελπίστούμε ότι θα επιλύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Αν γίνουν όλα αυτά και υπογράψουμε παράταση της σύμβασης χωρίς άλλες μειώσεις, τα σχολικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν κανονικά.»

Τα ΤΑΞΙ, παραβρέθηκαν στη σύσκεψη και κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μάρκου, παραβρέθηκε αλλά αναχώρησε προκειμένου να ακολουθήσει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, εφόσον προγραμματίστηκε συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια για τις 14.30

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr