ktel_sxolika

ΚΤΕΛ Ξάνθης: Αδυνατούμε να εκτελέσουμε τα μαθητικά δρομολόγια απλήρωτοι

27 Ιουλίου 201209:05

ktel_sxolikaΤην αδυναμία του ΚΤΕΛ Ξάνθης να συνεχίσει την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων, στην περίπτωση που δεν καλυφθούν οι υποχρεώσεις για τα περυσινά δρομολόγια, κάνει γνωστή με επιστολή του το ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Η επιστολή απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας, τους βουλευτές και τις αρχές της περιοχής και κοινοποιείται στα Μ.Μ.Ε. ενώ υπογράφεται από τον Πρόεδρο Θέμη Γεωργιάδη. Στα αναλυτικά στοιχεία που παραθέτει το ΚΤΕΛ Ξάνθης, κάνει μια αναφορά στα χιλιόμετρα διανύονται καθημερινά, την αξία των καυσίμων που καταναλώνονται αλλά και το μεγάλο ύψος φόρων που προκαταβάλλει το ΚΤΕΛ μέχρι να πληρωθούν τα δρομολόγια.

Όπως καθιστά σαφές η επιστολή από το Σεπτέμβριο του 2012 το ΚΤΕΛ Ξάνθης αδυνατεί να εκτελέσει τα μαθητικά δρομολόγια.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ

 1. 1.Υπουργό Οικονομικών, κ. ΙωάννηΣτουρνάρα
 2. 4.Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κ. Θύμιο Ν. Σώκο
 3. 5.Βουλευτές Ν. Ξάνθης

2.     Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ.ΚωνσταντίνοΑρβανιτόπουλο

3.     Yπουργό Εσωτερικών, κ.ΕυριπίδηΣτυλιανίδη

– κ. Αλέξανδρο Κοντό,

– κ. Δημήτριο Σαλτούρο,

– κ. ΖεϊμπέκΧουσεϊν

 1. 6.Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη
 2. 7.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης, κ. Φώτιο Καραλίδη
 3. 8.κ.κ. Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη Μιχαήλ
 4. 9.κ.κ. Δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσολακίδη
 5. 10.κ.κ. Δήμαρχο Μύκης κ. Τσουκάλ Μουσταφά
 6. 11.κ.κ. Δήμαρχο Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου Στυλιανό
 7. 12.Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης
 8. 13.Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης
 9. 14.Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ξάνθης
 10. 15.Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπεραστικών Λεωφορείων
 11. 16.ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ: «Το ΚΤΕΛ και οι μέτοχοί του χρηματοδοτούμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Δήλωση αδυναμίας συνεχίσεως του για το επόμενο σχολικό έτος, χωρίς αποπληρωμή μας.»

             Έχουμε γνώση της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας. Θέλουμε, όμως, να σας καταστήσουμε κοινωνούς και της δικής μας δεινής οικονομικής καταστάσεως, όχι ως μόνον «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε.» αλλά και ατομικώς ενός εκάστου από εμάς τους ιδιοκτήτες μετόχους λεωφορειούχους, που το αποτελούμε, εκ των οικονομικών εκκρεμοτήτων του ελληνικού Δημοσίου εναντί μας από τις μεταφορές των μαθητών. Η θέση μας πλέον εξομοιώθηκε με αυτή του χρηματοδότη της μεταφοράς των μαθητών.

            Οι εκκρεμότητες-οφειλές ανατρέχουν στο Σεπτέμβριο του 2011 και αφορούν εκτελεσθέν έργο ενός έτους μεταφοράς 3000 μαθητών, δύο φορές ημερησίως σε αποστάσεις έως 104χλμ μετ’ επιστροφής.

            Διανύουμε περίπου 6500 χλμ ημερησίως για την μεταφορά των μαθητών, συνολικά 1.140.000 χλμ ετησίως, για τα οποία μόνον τα καύσιμα ανέρχονται σε 400.000€ περίπου.

            Το κόστος για εμάς αγγίζει σχεδόν το ύψος του συμφωνηθέντος τιμήματος, μπορούμε δε και συνεχίζουμε το έργο μόνον και επειδή συνεισφέρουμε την προσωρινή εργασία μας ως μέτοχοι-οδηγοί.

Μέχρι σήμερα για τη σχολική περίοδο 2011-2012:

Προκαταβάλαμε για ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος περίπου 800.000€, έχουμε λειτουργικό κόστος 700.000€ και μας καταβλήθηκαν 550.000€. Από το υπολειπόμενο προς καταβολή το 85% έχει προπληρωθεί από εμάς από μακρού χρόνου.

            Γίνεται κατανοητό ότι με αυτούς τους όρους χρηματοδοτούμε από τα ανύπαρκτα εισοδήματά μας το κοινωνικό έργο της μεταφοράς των μαθητών, ενώ ως επαγγελματίες οφείλουμε σε διάφορους τρίτους πιστωτές μας, οι δε οικογένειές μας έχουν φθάσει στα όρια ακραίας ανέχειας.

            Δια της παρούσας εγκαίρως σας δηλώνουμε ότι χωρίς την εξόφληση των οφειλομένων,αδυνατούμε να συνεχίσουμε τον Σεπτέμβριο του 2012 το έργο της μεταφοράς, όχι μόνο γιατί πρέπει να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, αλλά και γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια χρηματοδότησης.

            Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση δικαιωμάτων μας προς πάσα κατεύθυνση.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr