Κρουαζιέρα α λα Disney… και στην Ελλάδα από τον Μάιο

8 Απριλίου 201320:40

Βόλτα στα ελληνικά νησιά θα κάνει από τον Ιούνιο ο Μίκυ Μάους, αλλά και οι 3.500 χιλ. επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Disney Magic, καθώς φέτος το πρόγραμμα κρουαζιέρας της αμερικάνικης Disney Cruise Line, θυγατρική της The Walt Disney Company, συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Η απόφαση της Disney Cruise Line για ένταξη και ελληνικών προορισμών στα ταξιδιωτικά πακέτα στη Μεσόγειο συμπίπτει αφενός με τις προσπάθειες που γίνονται για αύξηση του αριθμού επιβατών κρουαζιέρας, αφετέρου με την ανάγκη τόνωσης της τουριστικής κίνησης και ενίσχυσης των εσόδων.

Η μεγάλη δύναμη της Disney Cruise Line βρίσκεται φυσικά στις νεαρές ηλικίες, καθώς υπολογίζεται πως τα πλοία της υποδέχονται και τη θερινή σεζόν τουλάχιστον 800 με 1000 παιδιά ανά αναχώρηση. Ωστόσο οι ενήλικες που τα συνοδεύουν αποτελούν για τα λιμάνια- σταθμούς και τις εκεί τουριστικές επιχειρήσεις μια καλή ευκαιρία για αύξηση του τζίρου τους.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΤ, αναφερόμενος στη στρατηγική για μεγαλύτερη προβολή του ελληνικού brand name, σημείωνε χαρακτηριστικά πως «η Disney έχει μεγάλη επικοινωνιακή δύναμη», προσβλέποντας σε σημαντικά μελλοντικά οφέλη από τις προγραμματισμένες αφίξεις του Disney Magic. Το γεγονός εξάλλου πως δύο στους πέντε επιβάτες κρουαζιέρας είναι Αμερικανοί, αφήνει περιθώρια για μεγαλύτερη διείσδυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες κρουαζιέρες ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου. Υπάρχουν τρία διαφορετικά πακέτα 12 διανυκτερεύσεων στα οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα: στο πρώτο πακέτο θα γίνεται στάση στο λιμάνι του Πειραιά και στη Μύκονο, στο δεύτερο το πλοίο θα προσεγγίζει την Κέρκυρα, ενώ στο τρίτο πακέτο οι επιβάτες του Disney Magic θα περνούν από Πειραιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Ρόδο. Υπάρχει επίσης και πακέτο κρουαζιέρας εννιά διανυκτερεύσεων, όπου το πλοίο θα κάνει στάση σε Κατάκολο, Πειραιά, Ρόδο και Μύκονο. Το ταξίδι στη Μεσόγειο περιλαμβάνει ακόμη τη Βαρκελώνη, τη Βενετία, τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τις Κάννες, το Ντουμπρόβνικ, τη Βαλέτα, αλλά και το Κουσάντασι.

Το κρουαζιερόπλοιο Disney Dream είναι το τρίτο κατά σειρά της αμερικάνικης Disney Cruise Lines και ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στις αρχές του 2011. Έχει 340 μέτρα, χωρητικότητα 128.000 τόνους και 1.250 καμπίνες, με δυνατότητα μεταφοράς 3.650 ατόμων (2.700 επιβάτες και 950 άτομα πλήρωμα). Η εταιρεία πραγματοποιεί επίσης κρουαζιέρες στην Καραϊβική, στις Μπαχάμες και την Αλάσκα.

Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, αναμένεται σημαντική αύξηση των επισκεπτών κρουαζιέρας στην Ελλάδα, αγγίζοντας ακόμη και τα 5 εκατ. Η απόφαση της Disney Cruise Line θεωρείται από τα στελέχη του ΕΟΤ ότι μπορεί να συνεισφέρει κατά πολύ στην επίτευξη του παραπάνω στόχου, αλλά και στην αύξηση των ελληνικών μεριδίων κρουαζιέρας μελλοντικά, δεδομένου πως τα επόμενα χρόνια προβλέπεται αύξηση της διεθνούς ζήτησης, με 30 εκατ. επιβάτες το 2016 (από 20 εκατ. το 2011).

Στο πλαίσιο αυτό, και η εκτίμηση δυο πολύ σημαντικών εταιρειών κρουαζιέρας, της Royal Caribbean και της Carnival πως η Ελλάδα θα μπορούσε να βρίσκεται στους τρεις πρώτους προορισμούς κρουαζιέρας, μετά το Μαϊάμι και τη Σιγκαπούρη, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερη ευνοϊκή για την προώθηση του ελληνικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές.
Πηγή:www.capital.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr