Έντονη κριτική της “Κοινωνίας Δημοτών” για τους 18 μήνες Δημαρχόπουλου και απάντηση του Δημάρχου

25 Φεβρουαρίου 201612:00

Με μια επιθετική ανακοίνωση η παράταξη Ξυνίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, κάνει τον απολογισμό των 18 μηνών της νέας δημοτικής αρχής ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα του πρώτου διαστήματος και, μεταξύ άλλων, στο αν είναι ή δεν είναι συνέχεια της περιόδου Στυλιανίδη στο Δήμο. Μετά την ανακοίνωση της παράταξης Κοινωνία Δημοτών, ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος αντέδρασε με μακροσκελή ανακοίνωση, όπου επιτίθεται στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της Κοινωνίας Δημοτών:

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΤΗ

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα έκλεισε η σημερινή δημοτική αρχή υπό τον κ.Δημαρχόπουλο 18 μήνες στη διοίκηση του Δήμου.
Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό τι μάθαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Σαν αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο σημερινός Δήμαρχος κ.Δημαρχόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του κ.Στυλιανίδη, που με πίστη και σπουδή υπηρέτησε τη «προηγούμενη κατάσταση». Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.
Ούτε έχει σχέση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο που με δέος δήλωνε προεκλογικά ότι ο συνδυασμός του είναι η συνέχεια της πετυχημένης θητείας του κ.Στυλιανίδη. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.
Ούτε βέβαια έχει καμία σχέση με το νέο δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο που δήλωνε στη τελετή παράδοσης και παραλαβής, ενώπιον του αποχωρούντος δημάρχου κ.Στυλιανίδη, πόσο συγκινημένος ήταν που θα συνέχιζε το έργο του προκατόχου του και ευτυχώς που ήταν η περίφημη δημότισσα που του διασκέδασε την αγωνία αν θα είναι τόσο καλός όσο ο κ.Στυλιανίδης. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.

Ούτε βέβαια έχουν σχέση με τους πρώην συμβούλους του κ.Στυλιανίδη οι νυν σύμβουλοι του κ.Δημαρχόπουλου, που ήταν πολύ καλοί για να του φέρουν ψήφους, αλλά τώρα του είναι βαρίδια που δεν ξέρει δήθεν πώς να τα ξεφορτωθεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα παρακαλάει να ξαναφορτωθεί. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.
Και μην μπερδεύεστε, με όσα λέει ο σημερινός δήμαρχος, «εμείς δεν κάνουμε τέτοια», «εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους», «η δική μου παράταξη δεν έχει καμία σχέση με τη παράταξη του κ.Στυλιανίδη» δεν στρέφονται κατά του πρώην Δημάρχου, απλά εξυπηρετούν τη πάγια πλέον θεωρία του κ.δημάρχου, «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα», μια θεωρία που βιώνουν καθημερινά, τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου όσο και οι αιρετοί της πλειοψηφίας.

Αφού λοιπόν το καλό καινούργιο «νίκησε» το κακό παλιό, ας δούμε τι προσφέρθηκε στους δημότες από το νέο δήμαρχο τους 18 αυτούς μήνες.
Αρχικά μία απίστευτη διαδικασία βελτίωσης των συμβούλων του συνδυασμού του: υποχρεωτικές παραιτήσεις αντιδημάρχων, κόντρα στο νόμο, μαθήματα βελτίωσης και υπενθύμισης στους απρόσεκτους και επιλήσμονες συμβούλους, που τους εκθέτει καθημερινά πατόκορφα, με ταυτόχρονη εκμάθηση της πολιτικής «ο καθένας μόνος του στα κακά και εγώ μόνο στα καλά» αλλά και με συνοπτικές διαδικασίες άφεση των αμαρτιών σε όλους τους παρανομούντες και παρεκτρεπόμενους.

Μια διαδικασία που δεν τιμά την εικόνα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, με παράλληλα φαινόμενα αυταρχισμού, που οδηγούν και τους ελάχιστους συμβούλους του συνδυασμού του, που θα μπορούσαν να εκφράσουν άποψη, σε ρόλο κομπάρσου και άλαλου κέρινου ομοιώματος.
Ποιότητα ζωής της πόλης που παρακμάζει καθημερινά με σκουπίδια, χιλιάδες αδέσποτα, κυκλοφοριακό κομφούζιο, ανύπαρκτες παιδικές χαρές, μηδενική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, ανεξέλεγκτη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με επιλεκτική ανοχή στους ημετέρους, κολυμβητήριο και αθλητικού χώροι εγκαταλειμμένοι, καθημερινή χειροτέρευση της ζωής του δημότη. Δεν μιλάμε για περιφερειακές υποδομές, για μέριμνα στους οικισμούς των πρώην κοινοτήτων, πλην των επιλεκτικών και εδώ παρεμβάσεων σε ημέτερους δημότες.

Οικονομική διαχείριση αλόγιστων δαπανών σε όλα τα επίπεδα. Καμία τήρηση των προϋπολογισμών με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, υπερκοστολόγηση εκδηλώσεων και δαπανών, πληρωμές σε φορολογικούς παραδείσους, παρεμβάσεις εικόνας και όχι ουσίας, απίστευτες διαχειριστικές παρεκτροπές σε όλα τα δημόσια πρόσωπα του δήμου, φωτογραφικές διακηρύξεις που έφτασαν να πανηγυρίζουν όταν απορρίπτονται από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και πρέπει να τρέχουν στα δευτεροβάθμια όργανα και τα δικαστήρια για να τις ακυρώσουν.


Υπάρχει δικαιολογία για όλα αυτά; Καμία. Γιατί απλά δεν είναι καινούργιοι ούτε με βάση τη προηγούμενη πορεία τους, σαν σύμβουλοι του κ.Στυλιανίδη, ούτε μετά από 18 μήνες σαν νέα δημοτική αρχή.

Γιατί απλά 18 μήνες είναι ακριβώς το 30% του συνολικού χρόνου της πενταετούς τους θητείας (και είναι τυχεροί που δεν είναι τετραετής γιατί τότε θα είχαν ξοδέψει το 37,5%.
Το κακό για σένα δημότη είναι ότι έχουν ακόμη το 70% του χρόνου της θητείας του για να ολοκληρώσουν τη πλήρη διάλυση του δήμου.
Εμείς από τη μεριά μας, θα είμαστε πάντα εκεί, σε πλήρη συνεργασία με τις παρατάξεις της μειοψηφίας που έχουν κοινή λογική με μας, αλλά και με μεμονωμένους συμβούλους της πλειοψηφίας που θέλουν να διατηρήσουν τον αυτοσεβασμό τους, κυματοθραύστες σε κάθε πρακτική αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και παρανομίας.

Κι αν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αυτά που σου λέμε σκέψου απλά ότι:

«Είναι ο Δήμος Ξάνθης του κ.Δημαρχόπουλου ΔΗΜΟΤΗ»

Η  απάντηση της δημοτικής αρχής,  που υπογράφει ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος:

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ … ΠΡΟΤΥΠΟ !!!

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, μια φορά κι έναν καιρό…

Παραμύθι ή ανέκδοτο, δεν ξέρουμε ποιό από τα δύο ταιριάζει περισσότερο στην υποτιθέμενη ανακοίνωση του συνδυασμού…

Ποιού συνδυασμού είπατε;

Εκείνου, που επειδή απέτυχε για τρίτη φορά να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, υποχρέωσε σε παραίτηση τον επικεφαλής του, παρόλο που ο ίδιος υποσχόταν ότι ήθελε να προσφέρει στην πόλη;

Ή εκείνου του συνδυασμού, που ανέλαβε κάποιος που διατυμπανίζει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος;

Στο σπίτι του κρεμασμένου κύριοι, δεν μιλάνε για σχοινί !!!

Και έρχεστε να μας επικρίνετε και να μας πείτε, ότι θα είσαστε πάντα εκεί;

Πού ακριβώς;

Στην αντιπολίτευση, θα εννοείτε !!!

Τόσα χρόνια Εσείς, κατηγορούσατε τον τέως Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Το παράξενο είναι ότι όσους κατηγορούσατε, τελικά τους εναγκαλισθήκατε.

Μήπως κύριοι, ρίχνετε τα βέλη πάνω σας;

Λέγαμε προεκλογικά: «Ζητάμε καθαρή και δυνατή εντολή για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές στο Δήμο μας.»

Αν εσείς ως αλλαγές εκλαμβάνετε, ότι θα συνεχίζαμε με λογικές που εσείς υιοθετείτε, τότε μάλλον έχετε πρόβλημα.

Να σας θυμίσουμε την δική σας ανακοίνωση, με αφορμή την προεκλογική δήλωση του νυν Δημάρχου: «ότι θα φέρει την αλλαγή στο Δήμο Ξάνθης».

Τότε συμφωνούσατε μαζί του λέγοντας ότι :«Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν πράγματι έντιμους και εργατικούς ανθρώπους, που δεν τους βαραίνει καμία σκιά.»

Οι συμπολίτες μας αυτό έπραξαν.

Ακόμα να το ξεπεράσετε;

Ακόμα να το χωνέψετε;

Θα σας πάρει κι άλλο χρόνο;

Προσέξτε μόνο, μην ξεπεράσετε το υπόλοιπο 70% του χρόνου της θητείας σας.

Γιατί τότε θα είστε ακόμα λιγότεροι.

Όσο για την διαχείριση του Δήμου, μπορούμε αν θέλετε να συγκρίνουμε και τα έργα και τα εκατομμύρια που μοίραζαν οι όψιμοι εκλεκτοί «σύμβουλοί σας που έχουν κοινή λογική με εσάς» αλλά και εκείνων που όλο ξεχνάνε τι υπέγραφαν στην προηγούμενη θητεία τους.

Κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα !!!

Εκτίθεστε κύριοι καθημερινά, πατόκορφα.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απελπισία σας και τον πανικό σας.

Αναρωτιόμαστε όμως, πόσο χρόνο θα σας πάρει για να αποκτήσετε πολιτικό ήθος, σκέψη και λόγο !!!

Φανταζόμαστε, ότι δεν σας φτάνει ούτε αυτή η θητεία, όπως δεν σας έφτασαν και οι προηγούμενες.

Γιατί άραγε;

Φταίτε μόνο εσείς ή φταίει και το σύστημα που τόσα χρόνια σας στηρίζει κι εσείς επάξια εκπροσωπείτε με τις αμφιλεγόμενες πρακτικές και  παλαιοκομματικές αντιλήψεις στις οποίες καταφεύγετε για να παραπλανήσετε τους συμπολίτες μας;

Δυστυχώς για εμάς, αντί να έχουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση, έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένους «πολιτικούς τυχοδιώκτες» και με ανθρώπους που ξέρουν καλά να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, κραυγάζοντας για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους.

Ο τόπος μας κύριοι, αλλάζει και αυτό, δεν σας αρέσει.

Η Ξάνθη εξελίσσεται συνεχώς και πρωτοπορεί.

Μαζί με τους συμπολίτες μας σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε δράσεις και έργα με μοναδικό στόχο ένα Δήμο εξωστρεφή, δημιουργικό και πρότυπο για όλους.

Όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι παρόντες σε κάθε γωνιά του Δήμου, δίπλα στον πολίτη, με συνεχή παρουσία και έργο που σταθερά γίνεται ορατό σε όλους. Δεν μπορούν να σας παρακολουθήσουν, γιατί διατηρούν τον αυτοσεβασμό τους και λειτουργούν με αγάπη για τον Τόπο τους, πολύ δουλειά, σεμνότητα και ειλικρίνεια, μακριά από τις δικές σας προβοκατόρικες λογικές και πρακτικές.

Δύναμη για εμάς είναι όλες οι Ξανθιώτισσες και οι Ξανθιώτες και σε αυτούς είμαστε υπόλογοι.

Με το να τους υποτιμάτε, εξαπολύοντας κορώνες, άνευ ουσίας και περιεχομένου, απλά επιβαρύνετε την δική σας θέση εκτός και αν με την ασχετοσύνη που σας διακρίνει, θεωρείτε ότι επιτελείτε έργο.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί σας γιατί απλά εμείς, δεν είμαστε τα «καρναβάλια» που εσείς θέλετε.

Δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους διάλογο δια του τύπου και κατάπτυστες δηλώσεις σε ύφος που εμάς δεν μας εκφράζει. Στον κατηφορικό δρόμο που εσείς επιλέξατε, εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε.

Έχουμε πολύ και σημαντική δουλειά να κάνουμε.

Η Ξάνθη μας εμπνέει, ενώνει τα όνειρα και τις ελπίδες μας, για ένα καλύτερο αύριο που θα ανήκει σε όλους.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σας, κύριοι του συνδυασμού «ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr