perifereia_ktirio

Κριτική Παυλίδη για την Οικονομική Κρίση

28 Νοεμβρίου 201109:37

perifereia_ktirioΚριτική στην ηγεσία της Περιφέρειας ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παυλίδης.

Αναλυτικά αναφέρει
 
«Η κοινωνική ασφυξία δεκάδων  χιλιάδων νοικοκυριών στην περιφέρειά μας , η μη ύπαρξη ούτε ενός εργαζόμενου σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες , η μεγάλη μείωση των μισθών και συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, τα συνεχή λουκέτα στον επαγγελματικό χώρο, η αδυναμία να έχουν και τα υγιή νοικοκυριά τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση, η φτώχεια, η ανέχεια, οι νέες μορφές επαιτείας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στα θεμέλια της περιφερειακής μας κοινωνίας. Η Περιφέρεια όφειλε να ενεργοποιηθεί, προς όφελος της κοινωνικής συνοχής, να κλείσει ή να περιορίσει τις ανοιχτές πληγές, σε μια περιοχή που τα νοικοκυριά ήταν  από τα πλέον φτωχά της Ευρώπης και τώρα συνθλίβονται κοινωνικά και οικονομικά. Έχει Γενική Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας-Μέριμνας στην Κομοτηνή, έχει αντιπεριφερειάρχη για θέματα «Κοινωνικής Μέριμνας», τον κ. Ουζούν Ιρφάν, σ’ αυτές τις δραματικές συνθήκες το μόνο που έχει να επιδείξει, για όλ’αυτά,  είναι η πλήρης απραξία. Παρέμεινε ένας απλός ψυχρός θεατής, όσων δραματικών καταστάσεων   βιώνουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Δεν συγκίνησαν την διοίκηση της Περιφέρειας, τον κ. Γιαννακίδη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, η διόγκωση της επαιτείας, η αναζήτηση από μέχρις πρότινος αξιοπρεπώς διαβιούντων  ατόμων στους κάδους τροφής, τα παγωμένα σπίτια, αυτά που γράφονται καθημερινά για γέροντες αβοήθητους , για αβάσταχτη αύξηση των συσσιτίων στις μητροπόλεις ,για κοινωνική ασφυξία, κλπ.

Ως μείζων αντιπολίτευση στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη σύμπραξη της ελάσσονος, μετα από πολύμηνη πίεση, φέραμε το θέμα   και  εισηγηθήκαμε (συννημένο ) στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Περιφερειακή αντίσταση στην οικονομική και κοινωνική κρίση: Οι περιπτώσεις της νέας φτώχειας (δικαίωμα για ελάχιστο επίπεδο ζωής), της ανεργίας(δικαίωμα στη δουλειά) και της έλλειψης θέρμανσης(στοιχειώδες αγαθό διαβίωσης).Προτεινόμενες ενέργειες, πρωτοβουλίες και μέτρα περιορισμού τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ.», μήπως και αφυπνίσουμε το βολεμένο σύστημα εξουσίας.

Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και περιμέναμε να ακούσουμε έστω μία κοινωνική, μια ανθρώπινη δράση, μία ευαισθησία. Απολύτως τίποτε. Ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής(;;) Μέριμνας ούτε καν έλαβε το λόγο, γιατί, προφανώς, τίποτε δεν είχε να πει. Ο κ. Γιαννακίδης, και οι πέριξ αυτού ,δια του πολυτελούς γραφείου  τύπου του, περιορίσθηκε σε μια ακόμη ψυχρή ανακοίνωση συγκάλυψης της πραγματικότητας.

Ο Γιώργος Παυλίδης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στην Π.Α.Μ.Θ., ανέφερε σχετικά:

«Με αξιώματα δήθεν ευαισθησίας, ειδικό αντιπεριφερειάρχη και διευθύνσεις στο όνομα της κοινωνικής μέριμνας, μεγάλα λόγια, ένα φανταχτερό προπέτασμα συγκάλυψης, κρύβουν την ανυπαρξία τους.  Γι’αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες μας, οι διπλανοί μας, στη δίνη της κρίσης, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε.

Δυστυχώς, μόνο στους τίτλους και στις δομές για το θεαθήναι είναι μαέστροι. Η ανεπάρκεια σε όλο της το μεγαλείο. Τους καλούμε να δουλέψουν, επιτέλους να κάνουν αυτά , τα ελάχιστα, που οφείλουν, αντί να περιδιαβαίνουν τα πανηγύρια, τις εκδηλώσεις, τις συσκέψεις και τις επιτροπές. »

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr