Κρέμα καραμελέ με πορτοκάλι

4 Απριλίου 201417:00

ΥΛΙΚΑ500 ml γάλα φρέσκο
ασπράδια από 3 αυγά
κρόκους από 5 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για την καραμέλα:
50 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού και ανακατεύουμε συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους (αφού τους έχουμε χτυπήσει ελαφρώς), τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Για την καραμέλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να καραμελώσει. Δεν ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την καραμέλα σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια. Μοιράζουμε και το μείγμα γάλακτος στα μπολάκια και τα βάζουμε σε βαθύ ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.Ρίχνουμε νερό στο ταψί τόσο που να φτάνει έως τη μέση των μπολ και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Πηγή : www.trome.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr