Κουβέλης: Δεν υπάρχει ανάγκη πρόωρων εκλογών

4 Ιουνίου 201314:00

Ερωτηθείς ωστόσο για το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει διχάσει την συμπολίτευση, ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε πως «πρέπει να βρεθεί ο κοινός τόπος», δίχως όμως να υποχωρήσει από την πρόταση της ΔΗΜΑΡ νομοθέτηση του αντιρατσιστικού κι όχι των προσθηκών στο υπάρχον πλαίσιο που προτείνει η ΝΔ.

Την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και πως η τρικομματική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη εύρεσης «κοινού τόπου» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών. Έχουμε βγει στον δρόμο γα την έξοδο από την κρίση και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία. Δεν χρειάζονται εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Ερωτηθείς ωστόσο για το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει διχάσει την συμπολίτευση, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ παραδέχθηκε πως «πρέπει να βρεθεί ο κοινός τόπος», τονίζοντας εκ νέου πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «είναι αναγκαίο να υπάρξει ως νομοθέτημα.

»Αυτοί που θέλουν να εκφασίζουν την ελληνική κοινωνία, αυτοί που έχουν μισαλλόδοξο λόγο πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της νομικής πρόβλεψης και αυτή η νομική πρόβλεψη πρέπει να εξασφαλιστεί με ένα νομοθέτημα», κατέληξε ο κ. Κουβέλης

Υπενθυμίζεται ότι ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει στη Βουλή κοινή πρόταση για το αντιρατσιστικό, με τη Νέα Δημοκρατία ωστόσο να καταθέτει δική της πρόταση που προβλέπει προσθήκες στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (Ν. 927/1979) για τις φυλετικές διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία. Απαντώντας δε στην πρόταση των εταίρων της, η ΝΔ σημειώνει πως «η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί « υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα» και μία πρόταση που να «ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία».

Από την πλευρά τους, αμφότερα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν επισημάνει κενά στης πρόταση της Συγγρού.

Πηγή: skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr