Κουτσούμπας για Λύρατζη: “Καρναβάλι με Ξανθιώτες και όχι Πατρινούς καλλιτέχνες “

3 Απριλίου 201512:30

Όπως αναμενόταν, σε δήλωσή του ο εικαστικός Αντώνης Κουτσούμπας διαψεύδει την εκδοχή  που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Π. Λύρατζη για το θέμα των αρμάτων, στην πρόσφατη οργανωτική επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, μετά την αναφορά του Προέδρου ότι ο μικρός αριθμός αρμάτων οφείλεται, κυρίως, στην ολιγωρία του γνωστού γλύπτη και ότι καθυστερούσε διαρκώς να του υποβάλλει προτάσεις, ο Α. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι ήδη από τον Οκτώβριο είχε καταθέσει προφορικώς και γραπτώς τις προτάσεις του και ότι αυτές δεν έγιναν δεκτές, ότι κατέθεσε και δεύτερη δέσμη προτάσεων, που επίσης δεν ασπάστηκε η διοίκηση του Κέντρου, με αποτέλεσμα να κληθεί μερικές μέρες πριν την Αποκριά να κατασκευάσει σε ελάχιστο χρόνο δύο άρματα.

“Οι καλλιτέχνες να είναι Ξανθιώτες, όχι απαραίτητα εγώ”

Πάντως ο Ξανθιώτης καλλιτέχνης των αρμάτων, σχετικά με την προέλευση των περισσοτέρων αρμάτων εκτός Ξάνθης, αναφέρει ότι δεν στέκεται τόσο σε όσα ακούστηκαν σε βάρος του, όσο στο να υπάρχει το στίγμα αυτής της πόλης στο καρναβάλι της.

“Δεν είναι δυνατόν στο Καρναβάλι της Ξάνθης να έχουμε τεχνίτες από την Πάτρα !” είπε και πρόσθεσε. “Δεν είναι απαραίτητο να είμαι εγώ ο καλλιτέχνης, υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στην Ξάνθη, υπάρχει δυναμικό. Για μένα σημασία έχει να κατασκευάζονται τα άρματα από τους δικούςς μας ανθρώπους, με προγραμματισμό, με ωραία θέματα, με συνεργασία του κάθε Συλλόγου . Να κάνουμε κάτι καλό για την πόλη”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr