Κουκουλόπουλος: «Ας καταργήσετε το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, και όχι τη Δημοτική Αστυνομία»

11 Ιουλίου 201309:51

Στο… αντάρτικο βγήκε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ζητώντας την απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο κ. Κουκουλόπουλος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, όπως επίσης από τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο.
Μάλιστα είπε (Real FM) ότι εάν κάτι θα έπρεπε να καταργηθεί, αυτό θα ήταν το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης που δεν θα λείψει από κανέναν Βορειοελλαδίτη ή ακόμη και το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δεν είναι τίποτε άλλο από μία Γραμματεία παρά τω Πρωθυπουργώ.

Οταν ρωτήθηκε για τη Δημοτική Αστυνομία ο κ. Κουκουλόπουλος μίλησε για τον ορισμό του οριζόντιου μέτρου και έκανε λόγο για θρίαμβο του συγκεντρωτισμού. Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να διευκρινίσει τι θα πράξει την ώρα της επίμαχης ψηφοφορίας, ενώ επανέλαβε τις απόψεις του και στο ΚΤΕ που συνεδρίασε χθες στη Βουλή με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο.
Στο ΚΤΕ εκδηλώθηκε μία διάχυτη αγωνία για το πότε θα απαλλαγεί η χώρα από το άγος των οριζόντιων αποφάσεων.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης σχολίασε ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πως δεν μιλάμε για εθνικό ενιαίο φορολογικό σύστημα, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη είπε πως δεν γίνεται κάθε φορά με αποσπασματικά μέτρα να λαμβάνονται αποφάσεις. Προβληματισμό διατύπωσε και ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ αρκετοί βουλευτές είχαν επιφυλάξεις για το «ακαταδίωκτο» που περιλαμβάνεται ως ρύθμιση για τους επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος όταν ρωτήθηκε για τα θέματα του υπουργείου του είπε ότι «όταν πήγαμε με τον Μιχελάκη είχαν ληφθεί οι αποφάσεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είχαν συμμετοχή στις τελικές επιλογές, για να του απαντήσει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Οχι από εμένα, σύντροφε…».

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr