Κουκιά με χοιρινό (Habas a la Catalana)

10 Μαΐου 201415:00

Tώρα που αρχίζουμε να τρώμε όσπρια τα νοστιμίζουμε και με λίγο κρεατάκι και δημιουργούμε απίθανους συνδυασμούς. Εδώ μια ολοκαίνουργια συνταγή από τη Καταλωνία της Ισπανίας.
Συστατικά

400 γρ. χοιρινό σπάλα
2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
400 γρ. χωριάτικο Λουκάνικο
2 κιλά Φρέσκα κουκιά ξεσπυρισμένα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνη
4 φύλλα δυόσμο
αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
4 κουταλιές γλυκάνισο
½ φλιτζάνι γλυκό κρασί
1 ψωμί

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Κόβουμε το κρέας σε κύβους, ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια, και τα ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
Προσθέτουμε τα κουκιά και τα ροδίζουμε κι αυτά για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη και το δυόσμο, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε αλάτι, ζάχαρη και αφήστε το φαΐ να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις χυλώσει σβήνουμε και ρίχνουμε το γλυκάνισο και το γλυκό κρασί ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε σε μια βαθιά πιατέλα και το προσφέρουμε με φέτες από χωριάτικο ψητό ψωμί.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Πηγή : Lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr