Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές, ελιές και ταλιατέλες

25 Οκτωβρίου 201307:47

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών σήμερα, τη γιορτάζουμε με μια ωραία συνταγή που εκτός από ταλιατέλες, περιλαμβάνει κοτόπουλο μαγειρεμένο με ντομάτα, πιπεριές, μπαχαρικά κι ελιές.

από τη Σιμόνη Καφίρη

 

Υλικά για 6 άτομα:

1 κοτόπουλο, σε μερίδες

2 κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες, σε λωρίδες

2 πράσινες πιπεριές, καθαρισμένες, σε λωρίδες

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 φύλλο δάφνης

2 κλαράκια θυμάρι

3 κλαράκια μαϊντανό

πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κιλό ντομάτες ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

ελιές μαύρες και πράσινες

τριμμένη μυζήθρα για το σερβίρισμα

 

Για τα ζυμαρικά:

500γρ. ταλιατέλες

5 λίτρα νερό

1 ζωμό κοτόπουλου φρέσκο

1 κουτ. σούπας γεμάτη βούτυρο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης

Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ευρύχωρη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφήνετε το κοτόπουλο στην άκρη.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, βάζετε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το καγιέν αν χρησιμοποιήσετε.

Προσθέτετε τα μυρωδικά (δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό) και τις ξυσμένες ντομάτες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τις ελιές και μετά από λίγο δοκιμάζετε το φαγητό στο αλάτι.

Ετοιμάζετε και τα ζυμαρικά: Βάζετε το νερό να πάρει βράση, προσθέτετε τον ζωμό, ανάλογο αλάτι και μαγειρεύετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους. Τις στραγγίζετε. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, τη βάζετε στη φωτιά να λιώσει μαζί με το λάδι και σβήνετε το μάτι. Ρίχνετε μέσα κι ανακατεύετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά.

Μοιράζετε τις ταλιατέλες σε πιάτα και από πάνω συμπληρώνετε από μια μερίδα κοτόπουλο, σάλτσα κι ελιές. Συνοδεύετε το φαγητό με τριμμένη μυζήθρα ή άλλο τυρί της επιλογής σας.
πηγή: www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr