Κοστουμαρισμένος πορτοφολάκιας στο κέντρο της Αθήνας(video)

13 Νοεμβρίου 201320:45

Μήνυση κατά αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων άσκησε το θύμα κλοπής πορτοφολιού σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ακόμα μία ιστορία τρέλας στην Αθήνα του “σήμερα”, σαν αυτές που ακούμε ή διαβάζουμε καθημερινά. Μόνο που την συγκεκριμένη έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σαν σε κινηματογραφική ταινία.

Όπως διακρίνεται καθαρά στο εν λόγω βίντεο που εξασφάλισε το NEWS 247, στις 29 Οκτωβρίου και ώρα 14.40, το θύμα εισέρχεται σε γνωστό κατάστημα εστίασης στην πλατεία Μαβίλη, αφήνει το σακάκι του σε καρέκλα, αλλά για κακή του τύχη ξεχνά μέσα το προσωπικό του πορτοφόλι με χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Ο “ελαφροχέρης”, ηλικίας 45 με 50 ετών περίπου, μπαίνει στο γνωστό σουβλατζίδικο λίγα λεπτά αργότερα. Υποστηρικτική ομάδα “κάλυψης” είναι μία ξανθιά κυρία, μετρίου αναστήματος, με την οποία συνομιλούν για αρκετή ώρα κοντά στην είσοδο του καταστήματος.

Λίγο αργότερα, ο θύτης πλησιάζει την καρέκλα με το σακάκι του θύματος και σχεδόν κάτω από την μύτη πελατών και υπαλλήλων, καταφέρνει να αποσπάσει το πορτοφόλι του θύματος με μαεστρία, χωρίς φυσικά να γίνει αντιληπτός. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι δύο συνεργοί βγαίνουν ανενόχλητοι από το κατάστημα.

“Ο κλέφτης ήταν υπεράνω υποψίας. Το ντύσιμο και η γενικότερη εικόνα του δεν παραπέμπουν σε κλέφτη. Αυτό που ίσως θα μπορούσε να υποκινήσει υποψίες ήταν ότι έκανε πάνω από πέντε λεπτά να παραγγείλει, βομβαρδίζοντας τον υπάλληλο με δεκάδες ερωτήσεις”, σχολιάζει στο NEWS 247, το θύμα, το οποίο προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν ότι ο περίπου 45χρονος θύτης δεν ήταν θαμώνας του καταστήματος, ενώ είχε ξενική προφορά που παρέπεμπε σε αραβική καταγωγή.

Στο μεταξύ, το CD με το βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών του Α.Τ. Αμπελοκήπων.
“Αμέσως μόλις αντιλήφθηκα ότι έχασα το πορτοφόλι μου, ενημέρωσα τους υπεύθυνους του καταστήματος και είδαμε μαζί το βίντεο με το τί έχει συμβεί. Πήγα αυτοπροσώπως και το παρέδωσα στην αστυνομία. Δεν πιστεύω όμως ότι με όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί η ελληνική αστυνομία με ένα πορτοφόλι”, καταλήγει στο NEWS 247 ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι “ήθελα να βγει το βίντεο στη δημοσιότητα, προκειμένου ο κόσμος να είναι περισσότερο υποψιασμένος, αλλά και για να παρακολουθήσει καρέ καρέ την ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να πέσει θύμα κλοπής και να απωλέσει προσωπικά του αντικείμενα”.

Πηγή : news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr