Κώστας Χαραλαμπίδης (Πρόεδρος Πρατηριούχων): Να αποδείξουν την προσβλητική κατηγορία για την ύπαρξη καρτέλ

4 Ιουλίου 201915:13

Με δελτίο τύπου το Σωματείο Βενζινοπωλών Ξάνθης ζητά να προσφύγουν όσοι μιλούν για καρτέλ στις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδείξουν τις κατηγορίες. Στην ανακοίνωση ο Πρόεδρος, Κώστας Χαραλαμπίδης, δεν αναπτύσσει όλα τα επιχειρήματα κάτι που το εκλαμβάνουμε ως προειδοποίηση, και απαντά στο xanthipress ότι δεν είναι “Μπούφοι” οι Πρατηριούχοι.

Αναλυτικά το δελτίο

«Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου περί δήθεν ύπαρξης καρτέλ στο χώρο της τιμής αμόλυβδης βενζίνης στο νομό μας καλούμε οποιονδήποτε έχει αποδείξεις να προβεί σε δημοσιοποίηση τους και να ενημερώσει κάθε αρμόδια αρχή ειδάλλως να σιωπήσει για πάντα.

Η προσβλητική αυτή κατηγορία περί εναρμόνιση των τιμών μας δε μπορεί να βασιστεί κάπου γι’ αυτό και καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να ερευνήσει όπως και κάνει με συνεχείς ελέγχους αλλά και μέσω του συστήματος εισροών- εκροών. Η ελάχιστα αυξημένη κατά μέσο όρο τιμή αμόλυβδης των πρατηρίων του νομού μας συγκριτικά με τους γειτονικούς νομούς μπορεί να αποδοθεί στη συγκυρία, και ας μη ξεχνάμε ότι η Ξάνθη παραδοσιακά είχε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με γειτονικούς νομούς.

Επιπρόσθετα μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι τα πρατήρια του νομού Ροδόπης προσπαθούν να παραμείνουν ανταγωνιστικά ως προς τις τιμές των πρατηρίων της Βουλγαρίας με αποτέλεσμα να καταλήγουν ελλειμματικά και με κίνδυνο να βάλουν λουκέτο.

Η Ξάνθη είναι ένας νομός με πρατήρια κορυφαίων brandnames στο χώρο σε αντίθεση με γειτονικούς νομούς.  Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και με δεδομένο την πολλή υψηλή φορολογία (ειδικός φόρος κατανάλωσης). Έτσι λοιπόν κάθε πρατήριο προσδιορίζει τις τιμές του με βάση τις συνθήκες, τις ανάγκες του, τα δεδομένα που επικρατούν και τον ανταγωνισμό.

Δεν είμαστε μπούφοι που δεν βάζουμε την τιμή 1,90 όπως λέει το Xanthipress, είμαστε επιχειρηματίες που προσπαθούμε μέσα σε συνθήκες βαριάς φορολογίας να σταθούμε στα πόδια μας και όχι να αισχροκερδήσουμε σε βάρος του καταναλωτή.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr