Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο. Κόντρα για τα πλαστά με Τσεγγελίδη και για την πολιτική αφίσα με ΣΥΡΙΖΑ !

27 Οκτωβρίου 201420:52

Κόντρες προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας  η συζήτηση του θέματος για τα ταμπλώ του Δήμου γύρω από την αφισοκόλληση. Στο θέμα ζήτησαν να παρέμβουν μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεκινήσει για το πανό του φεστιβάλ τους. 2014-10-27 19.20.56Τα μέλη της νεολαίας, στο βαθμό που τους επετράπη λόγω κανονισμού, μέσω του Γιάννη Δουσμάνη,  εξέφρασαν την άποψη ότι με το θέμα επιχειρείται να μπει περιορισμός στην πολιτική αφισοκόλληση εν γένει, κάτι που υποστήριξαν Νίκος Ανταμπούφης αλλά και Γιώργος Κολλάρος, ζητώντας διευκρινίσεις από τη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του Θανάση Ξυνίδη ειπώθηκε ότι η πολιτική αφισοκόλληση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν μπορεί να απαγορευτεί. “Δυστυχώς” είπε, “με κάποιους νόμους μπαίνουν περιορισμοί και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να αποφασίσουμε νόμιμα. Όμως εσείς από την πλευρά σας πρέπει να ασκείτε πλήρως το δικαίωμά σας” ανέφερε προς τη νεολαία και ζήτησε την κατανόηση της δημοτικής αρχής.

“Δεν διώκεται η πολιτική αφισοκόλληση – Θα διατεθούν άλλοι χώροι μόνο γιαυτήν “

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χάραλαμπος Δήμαρχος απάντησε ότι “Η πολιτική αφισοκόληση δεν διώκεται, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε που θα διεξάγεται”. Τελικώς, μετά και την επισήμανση Ανταμπούφη ότι οι χώροι που διατίθενται είναι πολύ λίγοι και, ουσιαστικά, περιορίζουν την αφισοκόλληση, η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα -και ακολουθούσε σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής-  αφορά μόνο στην εμπορική αφισοκόλληση.

Επιπρόσθετα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης σημείωσε ότι η παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι βάσιμη και ότι η Υπηρεσία θα επανέλθει με μελέτη που θα προβλέπει μόνο μέρη για την πολιτική αφισοκόλληση, ώστε αυτή να διευκολυνθεί.

Ερώτηση Τσεγγελίδη για τον έλεγχο πλαστών δικαιολογητικών

2014-10-27 18.21.46Στη διαδικασία των ερωτήσεων ο Γιάννης Τσεγγελίδης επανήλθε στο θέμα που είχε θέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση ερωτώντας αν εκτός από τον υπάλληλο που έχει ήδη απολυθεί, έχει βρεθεί και δεύτερη περίπτωση υπαλλήλου που προσκόμισε πλαστά δικαιολογητικά κατά τη προσληψήτου.

Στο θέμα παρενέβη ο Δήμαρχος Ξάνθης. που ανέφερε ότι οι υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει το εξονυχιστικό έλεγχο σε όλους τοςυ φακέλους. Σημείωσε ότι έχει εντοπιστεί ένας φάκελος υπαλλήλου, όχι με πλαστό δικαιολογητικό αλλά με μια τυπική έλλειψη. Όλος ο φάκελος και η υπόθεση έχει αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο και αναμένεται η απάντηση, η οποία και θα κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν υπάρξει.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα Κολλάρου για ελάφρυνση οικογενειών με ανέργους. Θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση

Η συνεδρίαση ξεκίνησε παρουσία αρκετών μελών πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης. Μετά το αίτημα για εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση και αποδοχή ενός ψηφίσματος για την ανεργία, που υποβλήθηκε από τον Γιώργο Κολλάρο, ο Πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Δρεμσίζης ανέφερε ότι για τυπικούς λόγους το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί.

2014-10-27 18.32.41Στη συνεδρίαση βρέθηκαν μέλη των σωματείων που ζητούσαν την έκδοση ψηφίσματος, με το Γιώργος Κολλάρο να ζητά να δοθεί ο λόγος στους νέους που βρέθηκαν στη συνεδρίαση από σωματεία που πρόσκεινται κυρίως στο ΚΚΕ. Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Κώστας Βογιατζής που εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το ζήτημα της ανεργίας και των ανθρωπιστικών διαστάσεων που προσλαμβάνει δεν μπορεί να υπόκειται στους τυπικούς λόγους που δεν επιτρέπουν τη συζήτηση του θέματος.

Το ψήφισμα αφορά στο αίτημα για ελάφρυνση των οικογενειών της πόλης που έχουν ανέργους , το οποίο με τη σύμφωνη γνώμη του σώματος θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση. Όμως στη διάρκεια της συζήτησης για τα δημοτικά τέλη, μετά από πρόταση Δημάρχου θα μειωθεί οριζόντια 20% σε όσες οικογένειες έχουν δικαίωμα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο . (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr