Κορωνοϊός: Με πιστοποιητικό υγείας τα ταξίδια των πολιτών της Ε.Ε.

21 Απριλίου 202011:02

Αλλάζουν τα έως τώρα δεδομένα και στα ταξίδια εξ αιτίας του κορωνοϊού, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ψάχνει τρόπους ώστε να δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο, βάσει του οποίου οι πολίτες της θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην διαφορετική ταξιδιωτική τους “κανονικότητα”.

Πιο συγκεκριμένα, η προσπάθεια αυτή γίνεται ώστε τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και τα ξενοδοχεία να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια, κάτι που θα γίνει με την υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού υγείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα χρησιµοποιείται στα διασυνοριακά ταξίδια των κατοίκων Ευρώπης. Σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews, η υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού υγείας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες και η δηµιουργία ενός πρωτοκόλλου µε βάση το οποίο θα µπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι µε ασφάλεια οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις µόλις κοπάσει η υγειονοµική κρίση εξετάζονται θεσµικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με δεδοµένο ότι η πορεία του φετινού καλοκαιριού θα κριθεί εν πολλοίς από το αίσθηµα ασφάλειας που θέλουν να νιώθουν όσοι τουρίστες επιλέξουν να ταξιδέψουν σε κάποιο ευρωπαϊκό θέρετρο, τα κράτη-µέλη της Κοµισιόν επεξεργάζονται το σχέδιο για την επόµενη ηµέρα. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκεται η θέσπιση συγκεκριµένων κανόνων για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι:

  • Η διενέργεια γρήγορων τεστ στις πύλες εισόδου κάθε κράτους.
  • Η υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού υγείας που θα επιβεβαιώνει ότι κάθε ταξιδιώτης έχει ελεγχθεί και πληροί τις προϋποθέσεις για να επισκεφθεί κάποια άλλη χώρα.
  • ∆ικλείδες ασφαλείας βάσει των οποίων θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι ξενοδοχειακές µονάδες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr