Κορωνοϊός: Καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης των 3.000 κατοίκων – Τι ανησύχησε τους ειδικούς

27 Μαρτίου 202011:04

Σε καραντίνα βρίσκεται από την Τετάρτη και για δύο εβδομάδες η κοινότητα Εχίνου στο δήμο Μύκης της Ξάνθης λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στον Εχίνο, Παύλος Σαρόγλου, έχουν ληφθεί μέτρα για να διασφαλιστεί η τροφοδοσία και η διάθεση φαρμάκων για όσο καιρό διαρκέσει η καραντίνα, τα οποία θα παραδίδονται κατ’ οίκον. Αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ληφθούν μέτρα και για τους κτηνοτρόφους που έχουν τις μονάδες τους εκτός της κοινότητας.

Σε ισχύ βρίσκονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με αστυνομικούς να ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο από το χωριό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να επισκεφθεί χωρίο και να μοιράσει τα φάρμακα στους πελάτες του.

«Ο βοηθός μου έμεινε μέχρι τις 12 το βράδυ, τη δεύτερη βοηθό δεν της επιτρέψανε να φύγει στα Μελίβια, την πήγε η αστυνομία, δεν μπορεί σήμερα να έρθει, φοβάται, η άλλη βοηθός μου από τον Κένταυρο δεν μπορεί να έρθει», τόνισε ο Ευθύμιος Τοπαλίδης, φαρμακοποιός στον Εχίνο.

Τις τελευταίες μέρες έχουν επιστρέψει σε όλο το νομό Ξάνθης από Γερμανία και Ολλανδία από 300 έως και 3.000 εργάτες, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν πέρασαν από έλεγχο για να διαπιστωθεί μήπως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. 

«Έχω ενημερώσει τον δήμαρχο, τους εργολάβους, που παίρνουν από εδώ τα άτομα για Γερμανία μέσω facebook μέσω μηνυμάτων μέσω τηλεφώνων όσοι έρχονται Ελλάδα να μπαίνουν καραντίνα 15 μέρες.», τόνισε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Εχίνοου, Δημήτρης Πετρίδης.

Ο Μουσταφά Εσκί κάτοικος Εχίνου εξηγεί πως ο 40χρονος γιος του που έφτασε από τη Γαλλία βρίσκεται σε απομόνωση.  «Και ο γιος μου επέστρεψε πριν μια εβδομάδα. Τον έχω στην απομόνωση εδώ στο σπίτι, στην απομόνωση τον έχω. Η μάνα του του βάζει απέξω το φαγητό και αυτός το παίρνει μέσα και αυτό γίνεται. Του είπα καμιά εξέταση, καμιά αυτό κάτω στο αεροδρόμιο; Τίποτα μπαμπά, μου απάντησε.», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στο νομό Ξάνθης επέστρεψαν από 14 ως 19 του μήνα με δύο λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη 100 φοιτητές, οι οποίοι δεν πέρασαν από έλεγχο για κορωνοϊό. 

«Επέστρεψαν από την Ευρώπη και πολλοί φοιτητές μας που σπούδαζαν στην Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία. Γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος οικισμός; Γιατί εκεί εμφανίστηκαν τα 4 από τα 9 χθες κρούσματα», τόνισε ο Χρήστος Μέτιος περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Ο Ιρφάν Χατζηγκένε, περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας Θράκης, αναφέρει ότι και ο ανιψιός του γύρισε πρόσφατα από την Ισπανία και έχει τεθεί σε καραντίνα.

«Γύρισε ο ανιψιός μου από την Ισπανία. Με το που ακούσαμε ότι επιστρέφει πήγαμε, ένα εξοχικό που έχει η αδερφή μου, το καθαρίσαμε το ετοιμάσαμε. Πήραμε τρόφιμα για 20 μέρες. Εμείς δεν θέλουμε καραντίνα 14 ημερών. Συν μια εβδομάδα είπαμε για κάθε ενδεχόμενο. Και κατευθείαν με το όχημα που ήρθαν από το αεροδρόμιο πήγαν στο εξοχικό και κλειστήκανε και δεν έχουν επαφή με κανέναν», δήλωσε .
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr