DC7F9A8E952C7B937D1A4FD175D66BBC

Πολεμικό το κλίμα στην κορεατική χερσόνησο

28 Νοεμβρίου 201004:46

DC7F9A8E952C7B937D1A4FD175D66BBCΤεταμένη συνεχίσει να είναι  η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, με την Πιονγιάνγκ να προειδοποιεί ότι οι συνέπειες της κοινής άσκησης των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα θα είναι απρόβλεπτες.

«Κανείς δε μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες» της κοινής άσκησης ΗΠΑ  Νότιας Κορέας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο KCNA.

«Αν οι ΗΠΑ φέρουν τελικά τα αεροπλανοφόρα τους στην Κίτρινη Θάλασσα, κανένας δε μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες», τονίζει η Πιονγκγιάνγκ.

Στο μεταξύ, κηδεύτηκαν σήμερα παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Νοτίου Κορέας οι δύο στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό της νοτιοκορεατικής νήσου από την Πιονγιάνγκ.

Στην ανακοίνωσή της, η Βόρεια Κορέα αναφέρει ότι αν πράγματι υπήρξαν θάνατοι αμάχων εξαιτίας της επίθεσής της στο νοτιοκορεάτικο νησί είναι «πολύ λυπηρό».

«Αν αυτό είναι αλήθεια, είναι πολύ λυπηρό. Αλλά ο εχθρός πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για το περιστατικό καθώς προέβη στην απάνθρωπη πράξη του να δημιουργήσει μία ανθρώπινη ασπίδα, αναπτύσσοντας αμάχους γύρω από θέσεις του πυροβολικού και εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.»

πηγή: www.protothema.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr